avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Actiune judiciara recuperare timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Actiune judiciara recuperare timbru de mediu

buna ziua
a atacat cineva in instanta timbrul de mediu de cand a intrat in vigoare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: vidoqc , utilizator 15:30, 15 Mai 2013
Poate până acum s-au formulat acţiuni, însă cu siguranţă nu s-a făcut nici o pronunţare în acest sens.
Aveţi aici nişte păreri cu privire la temeinicia unei astfel de acţiuni
[ link extern ]
[ link extern ]
Cu alte cuvinte, aşteptăm un start.
E posibil sa NU se mai poata recupera cum la fel de posibil este sa se recupereze.

E important sa stiti lucrul asta inainte de deschiderea procesului. E important ca avocatul sa va instiinteze de lucrul asta. In orice caz daca maine deschideti o actiune in instanta luati in calcul si varianta ca veti ramane cu banii de onorariu dati si procesul pierdut. In momentul de fata si probabil cateva luni bune de tot de acum inainte, poate chiar ani nu va poate garanta nimeni ca va castiga procesul. Dar in acelasi timp nici nu poate afirma cineva ca nu se va castiga. E un risc pe care vi-l asumati (sa ramaneti cu banii dati la avocat).

Mentionez asta pt ca multi din avocati dau dovada de o atitudine incorecta fata de subiectul asta. o atitudine comerciala, accesati primul linkul de mai sus si veti vedea ca la sfarsitul articoului se da si numarul avocatului :lol: . Reclama mascata.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
cosmintt26, utilizator
Cu parere de rau anunt ca in judetul Brasov, toate procesele deschise dupa intrarea in vigoare a NCPC si a OUG 9/2013 avand ca obiect inmatricularea FARA plata Timbrului de Mediu au fost respinse (unele ca neavand procedura prealabila indeplinita la momentul depunerii cererii - ABUZ!!, altele fiind la mila judecatorilor). Recursurile declarate au termene in luna octombrie 2013.
Ar fi binevenita o sesizare prealabila a CJUE cu privire la aceste reglementari, mai ales ca OUG 9/2013 este nelegala si neconstitutionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu LISA2000 LISA2000 Buna ziua! Taxa de mediu (taxa auto),achitata in anul 2014 mai poate fi recuperata? Multumesc! (vezi toată discuția)
Timbru de mediu oug 9/2013 MoldovanRaul MoldovanRaul buna ziua, Daca o persoana a cumparat o masina din romania, si a fost obligata la plata timbrului de mediu potrivit oug 9/2013, deoarece primul proprietar din ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu = ilegal ? gigelas gigelas Buna dimineata, Am inteles eu bine ? Timbrul de mediu a fost declarat ilegal (OUG nr.9/2013) de CJUE,in cauza c-331/13 Nicula (15.10.2014) ? Stie cineva cu ... (vezi toată discuția)