avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbrul de Mediu = Ilegal ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbrul de Mediu = Ilegal ?

Buna dimineata,
Am inteles eu bine ? Timbrul de mediu a fost declarat ilegal (OUG nr.9/2013) de CJUE,in cauza c-331/13 Nicula (15.10.2014) ?
Stie cineva cu certitudine ? De unde pot lua hotararea CJUE in aceasta cauza ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 23:18, 12 Decembrie 2014
[ link extern ] .
Hotararea nu stabileste ca timbrul de mediu este contrar normelor comunitare ci doar procedura restituirii diferentei dintre taxa de poluare achitata si timbrul de mediu care ar trebui sa fie platit .
Deci,tot nu am inteles ce beneficii ar avea cineva,care a platit timbrul de mediu,vis-a-vis de aceasta hotarare CEDO. Va rog,explicati-mi si mie,clar si concret.
Va multumesc.
Niciun beneficiu.
Hotararea incrimineaza procedura de restituire a diferentei dintre taxa de prima inmatriculare, taxa de poluare, taxa emisii poluante, achitata si timbrul de mediu, considerandu-se ca restituirea doar a diferentei dintr-o taxa stabilita ca fiind contrara normelor comunitare incalca dreptul uniunii .
Da. Acum am intles.Dar,Timbrul de Mediu,este legal ? Nu cumva este aceeasi taxa pe poluare,dar sub alta denumire ?
Eu,asa vad situatia. Aceasta ultima taxa,nu a fost atacata la CEDO sau CJUE de nimeni ?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru de mediu costygrigo costygrigo se poate recupera taxa timbru de mediu platita in 2014? sunt din Tulcea. (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto 2008 BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU Respectuos va rog sa ma lamuriti daca este valabila prescriptia in cazul restituirii taxei pentru poluare? TAXA A FOST PLATITA IN 2008, SE MAI POATE ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)