avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspundere in solidar cu societate in incapacitate de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspundere in solidar cu societate in incapacitate de plata

salut, imi poate executa statul bunurile personale daca sunt administratorul firmei mele srl si are datorii la stat ,mentionez ca are datorii doar la fisc nu la banci sau altele,mentionez ca firma nu are sediul ei si nici masini sau alte bunuri.astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: furcoiadrian , utilizator 22:20, 30 Martie 2013
Doar daca veti fi gasit vinovat conform legii.
Va dura insa pana sa se stabileasca acest lucru.
Dacă se va dovedi că incapacitatea de plată a societăţii se datorează administrării defectuoase se poate atrage răspunderea dumneavoastră în solidar cu societatea.
firma a fort suspendata pe 3 ani inainte nu a avut activitate decat 8luni din care a esit pe pierdere ,ca sa suspend activitatea am platit totul la zi dar perioada de suspendare a expirat in noiembrie si eu momentan sunt plecat din tara si nu stiu ce se va intampla cu ea,banuiesc ca se reporneste automat si se acumuleaza impozite etc.deci daca o las sa se acumuleze datorii statul o declara falimentara sau imi poate executa casa?
Buna seara!

Conform Legii nr. 85/2006 se poate atrage raspunderea personala a administratorului unei societati comerciale doar in anumite conditii. In acest sens art. 138 din lege prevede in mod expres conditiile in care poate fi atrasa o astfel de raspundere. Astfel in cadrul unei proceduri judecatoresti, daca veti fi gasit vinovat de aparitia starii de insolventa exista posibilitatea urmaririi de catre creditor a bunurilor care fac parte din patrimoniul personal.
:offtopic:
Intervenţie moderator:
Vă rog să nu mai deschideţi mai multe topicuri cu aceeaşi problematică, contravine regulamentului de postare punctul 3.3. V-am şters topicul din secţiunea "Probleme judirice în afaceri" pe care l-aţi deschis cu aceeaşi problemă.
Orice întrebare pe care o aveţi cu privire la subiectul iniţiat de dumneavoastră vă rog să o formulaţi în cadrul acestui topic.
Vă multumesc pentru înţelegere.

Alte discuții în legătură

Insolventa - se platesc datoriile firmei? lungus lungus ce pasi are de urmat o societate al carei administrator cere insolventa, din motiv ca are datorii? nu are bunuri pe firma,este asociat unic. va plati pana la ... (vezi toată discuția)
Insolventa geo-vem geo-vem Am o societate cu datorii catre un furnizor si stat,mi`au cerut insolventa daca nam nici un bun pe societate se poate indrepta pe bunurile personale?sau comune? (vezi toată discuția)
Firma in faliment cu datorii sori67 sori67 In cazul unei firme in insolventa ( inceputa in martie 2009), cu datorii la impozite , tva, contributii, care se afla in stadiul ca lichidatorul sa ceara ... (vezi toată discuția)