avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa - se platesc datoriile firmei?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa - se platesc datoriile firmei?

ce pasi are de urmat o societate al carei administrator cere insolventa, din motiv ca are datorii? nu are bunuri pe firma,este asociat unic. va plati pana la urma datoriile?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 00:13, 14 Aprilie 2013
In caz de insolventa , pentru plata datoriilor firmei, lichidatorul desemnat de instanta poate atrage raspunderea personala a administratorului pentru plata datoriilor societatii.
Inainte de a cere insolventa, asigurati-va , consultandu-va cu un expert contabil si un avocat daca sunt motive pentru atragerea raspunderii administratorului. Printre acestea cele mai importante : daca in contabilitate rezulta ca administratorul a primit bani de la societate, daca a vandut bunurile societatii la preturi sub pretul pietei , ceea ce a dus societatea in faliment.
Dupa declansarea procedurii de faliment, trebuie sa colaborati cu lichidatorul in asa fel incat sa nu aiba motive sa va atraga raspunderea .
Buna seara .
Motivele de admitere a raspunderii personale a administratorului pentru falimentul firmei,sunt cele prevazute la art.138 din Legea nr.85/2006 privind insolventa .
Trebuie sa existe un singur motiv,nu toate cumulate .
Cu stima,
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in faliment cu datorii sori67 sori67 In cazul unei firme in insolventa ( inceputa in martie 2009), cu datorii la impozite , tva, contributii, care se afla in stadiul ca lichidatorul sa ceara ... (vezi toată discuția)
Amenintare de insolventa de catre anaf emi24 emi24 Buna seara, ANAF ne ameninta ca daca nu platim datoriile catre bugetul statului al SRL-lui infiintat de noi, cauzate din erori contabile care au adus multe ... (vezi toată discuția)
Ce responsabilitati are un administrator de firma daca firma are probleme financiare? iuliazamfir iuliazamfir Sunt administrator la o SC. In cazul in care firma are probleme financiare, indreptandu-se chiar catre faliment, poate avea administratorul probleme, adica pus ... (vezi toată discuția)