avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere auto cu permisul suspendat - procedura, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere auto cu permisul suspendat - procedura, consecinte

in 13. 02.2013 am fost surprins trecand pe rosu la nivel cu calea ferata, si mi sa retinut permisul pe 90 zile, eliberanduse dovada fara drept de a conduce.
in 14.02.2013 am fost nevoit sa duc masina la firma , neavand alt cineva sa o duca, in drum spre firma am fost oprit de un echipaj al politie rutiere din campia turzii jud cluj. mi sa intocmit dosar penal, dupa 2 saptamani primesc prin posta o instiintare cum ca mia fost retras dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile. intrebarea mea este... daca dupa 60 de zile pot depune o cerere prin care sa cer sa mi se acorde categoriile C - E si sa mentionez ca din acestea imi castig existenta si in caz de pedeapsa cu inchisoarea sa nu imi fie anulate, daca mi se anuleaza cumva permisul, si daca pot verifica cumva daca dosarul penal sa inaintat de la politia rutiera ( mentionez ca la momontul acela conduceam masina mica cat B) inca nu am primit nici o instiintare despre dosar dar va trebui sa ma pregatesc. va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
csaby90, utilizator
Cel mai recent răspuns: csaby90 , utilizator 22:10, 30 Martie 2013
Daca dosarul dvs ajunge in instanta si veti fi condamnat permisul se anuleaza,iar ce va ganditi dvs cu cererea nu se poate realiza.
am intrebat in stanga si in dreapta, am fost si la un avocat, care mia spus ca e posibil sa iau o amenda penala, sau pedeapsa cu suspendare, mi-as dori sa ma indrumati intrun fel ce ar trebui sa fac in legatura cu dosarul, au trecut aproape 2 luni de la ''eveniment'' si lucrez in taximetrie , cu masina proprie , acum am un angajat, dar am nevoie cat mai repede de permis, deci din asta imi pun painea pe masa cum sar zice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisul suspendat - durata urmaririi penale puiutz90 puiutz90 buna seara. ma numesc Borics Ferenc , si as avea si eu doua intrebari... in data de 12.02.2013 am fost prins traversand la nivel cu o cale ferata pe rosu. ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere fara drept de circulatie celestin72 celestin72 Vineri 23 05 dupa trecerea barierei din localitatea Dragalina jud Calarasi am fost oprit de un echipaj de la Politia rurala din localitate. motivul nu am ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca conduci cu dovada expirata,dar ai primit scrisoarea de clasare a cazului (vineri ora 20 ) si nu ai ridicat permisul de la politie ? RazvanPlesa RazvanPlesa Am avut permisul retinut pt un accident, dupa 6 luni cazul a fost clasat, Dovada nu a fost prelungita pentru ca cazul a fost clasat, am astept scrisoarea ... (vezi toată discuția)