avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchidere srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchidere srl

Cum as putea inchide un srl daca unul dintre asociati a decedat si nu pot da de mostenitori. Cei de la Registrul Comertului mi-au spus ca nu au ce face pana nu am un certificat de mostenitor. Am incercat sa dau de mostenitor, prin adrese la ultimul domiciliu, la politie, inca o adresa la domiciliul care mi l-a dat politia!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 15:47, 25 Februarie 2009
Dar in actul constitutiv al societatii ce este prevazut in cazul decesului unui asociat?
Daca nu ma insel a se vedea prevederile legii 31/1990 art 233 · suspendarea unei srl din cauza decesului unuia ...... 138, alege alta persoana in locul administratorului revocat, decedat .
Este prevazuta continuarea cu mostenitori!
davideg a scris:

Dar in actul constitutiv al societatii ce este prevazut in cazul decesului unui asociat?
ghola a scris:

Daca nu ma insel a se vedea prevederile legii 31/1990 art 233 · suspendarea unei srl din cauza decesului unuia ...... 138, alege alta persoana in locul administratorului revocat, decedat .

Este vorba de unul din asociati, nu administrator.
Mai exact: actul constitutiv prevede ca in cazul decesului unuia dintre asociati, aceasta poate continua cu mostenitorii legali. Obligatia noastra era de a cauta mostenitorii si de a-i intreba daca doresc sa continue activitatea in societate sau sa-si cesioneze partile mostenite. Nu dau de mostenitori si astfel nu pot face niciun act aditional la statutul societatii pentru ca ar fi trebuit semnat de toti asociatii.

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale doinafl doinafl Sunt asociat intr-un SRL cu 30%, persoana care detinea 70% si era totodata administratorul societatii a decedat. As dori sa aflu ce trebuie sa fac pentru a ... (vezi toată discuția)
Vrem sa inchidem o societate Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Am vrea sa inchidem o societate comerciala, SRL, pentru ca nu mai este profitabila! Problema cu care ne confruntam este ca sunt 4 asociati, actul aditional ... (vezi toată discuția)
Deces asociat si administrator Loredana_84 Loredana_84 In cadrul unui SRL, unul dintre asociati, care avea si calitatea de administrator a decedat. S-a facut succesiunea dupa moartea acestuia. Partile sociale ale ... (vezi toată discuția)