avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie prezentare la politie - distanta 200 km, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie prezentare la politie - distanta 200 km, modalitati de ascultare

Esti obligat sa te prezinti la politie daca esti citat??
Intre mama mea si tatal meu au intervenit mai multe neintelegeri.El locuieste in prezent la mine deoarece are o hernie inghinala bilaterala si sufera si de trombociropenie imuna fiind luat in evidenta la spitalul Fundeni.
Mama nu este de acord ca tatal meu sa stea la mine asa ca a depus nenumarate plangeri impotriva noastra la politie ca am furat o suma foarte mare de bani din casa si certificatul de nastere al tatalui meu,ca am batut-o, si ca sta impotriva vointei lui la mine.
ne-au chemat cei de la politie telefonic si am mers toti trei acolo.Am raspuns verbal la fiecare intrebare.Primul care a vrut sa dea declaratie scrisa a fost tatal meu, ca sta de bunavoie, dar acel agent a incercat sa-i dicteze ce sa scrie moment in care ne-am ridicat si i-am spus ca vom da declaratii numai in prezenta unui avocat.
Noi locuim la 200 de km distanta .Aceste plangeri ar putea fi trimise la domiciliul meu tinand cont ca locuiesc mult prea departe de mama mea si nu ma pot deplasa ori de cate ori ma va chema pentru ca am doi copii minori si un batran de 80 de ani.Cum se procedeaza in astfel de cazuri??Toate acuzatiile sunt false.
Cel mai recent răspuns: mihaelamihaela1234 , utilizator 17:32, 6 Aprilie 2013
Se pot lua declaratii prin comisie rogatorie.
Când sunteţi citaţi răspundeţi în scris arătând că sunteţi de acord şi nu vă opuneţi, însă solicitaţi ca, din motivele pe care ni le-aţi prezentat nouă, orice declaraţie să vă fie luată de un organ de poliţie cu competenţă în zona teritorială unde vă aveţi domiciliu.
Trimiteţi răspunsul dumneavoastră prin scrisoare cu confirmare de primire pentru a avea dovada comunicării.
Va multumesc pentru raspuns.Intre timp, politistul a facut cercetari si nu se probeaza ceea ce spune mama mea in plangeri, cel putin asa mi s-a spus telefonic:ca ar mai avea nevoie de o declaratie cu doua, trei vorbe de la noi si totul se incheie.
Intrebarea mea este daca ei s-au convins de adevar, chiar mai este nevoie de o declaratie din partea mea?Impotriva ei se pot lua masuri??
Aţi putea formula o plângere pentru denunţ calomnios, însă e totuşi mama dumneavoastră ...
Cu privire la declaraţie comunicaţi-le că sunteţi dispuşi să o daţi, însă fără a vă mai deplasa motivând ceea ce ne-aţi comunicat.
va multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie ContSters122837 ContSters122837 Am primit un telefon de la un comisar, cum ca trebuie sa ma prezint la politie, sectia criminalistica, pentru a da o declaratie scrisa cum ca, cunosc sau nu o ... (vezi toată discuția)
Declinare competenta adriana79 adriana79 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Locuiesc in Suceava si o cunostinta, din Resita, cu care am avut o relatia contractuala, a depus la Resita o ... (vezi toată discuția)
Plangere politie ContSters114133 ContSters114133 doresc sa fac o plangere impotriva unei firme intermediare de navigatie,ce isi are sediul in constanta.eu locuiesc acum in alt oras cu forme legale.pot adresa ... (vezi toată discuția)