avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-model cerere cu privire la copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-model cerere cu privire la copii

Buna ziua,
Am o mare rugaminte,sunt in divort cu sotul meu de anul trecut,avem 2 copii minori.De la judecatorie mi-au spus ca trebuie sa depun cerere de incredintare copii si cerere in care domiciliu al copiilor, dar nu stiu cum sa o fac pt ca nu am un avocat,v-as multumi frumos daca m-ati ajuta.
Mai am o itrebare daca nici a treia oara nu se prezinta la termen de judecata se pronunta divortul sau mai am de asteptat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ann_alya , utilizator 19:21, 4 Aprilie 2013
Puteti gasi informatii utile accesand urmatoarele site-uri:

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Aveti grija la faptul ca unele modele de cerere sunt intocmite pe Codul Familiei,care este abrogat,iar pentru a nu gresi,va sfatuiesc sa nu mai invocati imprejurarile de drept,ci doar pe cele de fapt.
De asemenea, daca nu v-ati lamurit cum sa intocmiti cererea,luati in considerare ca orice cerere adresata justitiei trebuie sa cuprinda obligatoriu:
nume si prenume/domiciliu sau resedinta/obiectul,valoarea pretentiei-daca e cazul/motivele cererii si semnatura dvs.(puteti preciza si adresa de mail,nr.de telefon).
Mult succes!
Multumesc frumos
Din cate inteleg aveti un dosar de divort pe rol de anul trecut , iar instanta va pus in vedere sa va precizati actiunea cu privire la cei doi minori.
Precizarea actiunii se formuleaza in temeiul art 132 c.proc.civ., iar capetele de cerere privind minorii sunt:
-stabilirea locuintei minorilor la domiciliul dvs.,
-exercitarea autoritatii parintesti de catre dvs. sau impreuna cu tatal minorilor /dupa caz,
-stabilirea pensiei de intretinere in favoarea acestora in cuantum de 16.5 % pentru fiecare in functie de veniturile tatalui sau in functie de venitul minim pe economie /dupa caz si obligarea paratului la plata acesteia de la data introducerii actiunii si pana la implinirea varstei majoratului.
Motivati de ce este in interesul celor doi minori ca acestia sa locuiasca cu dvs. si de ce se impune ca dvs. sa exercitati autoritatea parinteasca in mod exclusiv ( daca mergeti pe aceasta varianta ) si probati cu inscriuri si martori.
Daca procedura de citare va fi legal indeplinita cu paratul , puteti propune probele in sustinerea cererii si la urmatorul termen le veti administra.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Eladaela Eladaela In cazul in care copiii mei au 17,respectiv 14 ani,de catre cine trebuie formulata cererea ptr pensie de intretinere??(tatal lor nu mai locuieste cu noi,dar nu ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere dupa 18 ani bianca_r bianca_r Buna ziua! Parintii mei sunt divortati, iar tatal meu este obligat, din cate stiu, sa dea pensie alimentara pana la varsta de 26 de ani. Atat eu, cat si sora ... (vezi toată discuția)
Cerere pensie alimentara ContSters152823 ContSters152823 buna ziua, pot cere in istanta pensie alimentara tatalui copilului meu daca nu realizeaza venitur?el nu a lucrat niciodata si nici nu cred ca va vrea sa ... (vezi toată discuția)