avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modificarea programului de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modificarea programului de vizita minor

buna ziua. in urma divortului am stabilit impreuna cu cea care mi-a fost sotie, un program de vizita pentru fetita noastra. in prima faza am stabilit cate 2 ore marti, sambata si duminica. dar din pacate fata plangea de fiecare data cand ma desparteam de ea si o duceam la mama ei. Dupa un timp fosta sotie a avut o "problema" si am tinut fata la mine o zi intreaga. Am observat ca copilul nu a mai plans la finalul zilei si am decis de comun acord cu fosta, sa iau fata Duminica toata ziua. a fost totul OK pana saptamana trecuta cand a spus ca nu mai doreste sa iau fata in acest mod si sa revenim la programul stabilit in instanta. am rugat-o sa inteleaga ca ii facem rau fetei dar nu a inteles. intrebarea mea este : Ce pot face pentru a putea modifica programul de vizite? Care este maximul de zile sau ore intr-un an, la care am dreptul pentru vizite. Doresc sa precizez ca fosta sotie, cred ca are probleme psihice pentru ca tipa su urla la copil. Mai mult decat atat cred ca loveste copilul ( o bate sau o face atenta prin metode neortodoxe ). fetita are 3 ani si 2 luni. astept un raspuns. Multumesc anticipat.
Va atrag atentia ca sunt interzise masurile si pedepsele de natura a afecta dezvoltarea fizica,psihica sau starea emotionala a copilului,pe cale de consecinta, va sfatuiesc ca in regim de urgenta sa solicitati o evaluare psihologica a copilului dvs., de catre specialistii de la Directia de asistenta sociala si Protectia copilului,iar pe baza acesteia,daca se constata abuzul fizic si/sau emotional,sa solicitati pe instanta exercitarea unilaterala a autoritatii parintesti!Sanctiunea ar putea fi si decaderea mamei din exercitiul drepturilor parintesti.
Multa grija!
Buna ziua!

Ori de cate ori se ivesc imprejurari noi fata de situatia la care s-a dat hotararea cu privire la programul de vizita, imprejurari ce constituie motive temeinice de modificare a programului, parintii sunt indreptatiti sa ceara instantei sa ia act de acestea si sa modifice programul in consecinta.

De asemenea, in cazul in care veti putea dovedi faptul ca cea mica este supusa violentei, se poate stabili domiciliul acesteia la dumneavoastra.

Succes!
Nu inteleg de ce programul e asa de chinuit, in 2 ore nu ai timp sa ajungi la un teatru si inapoi acasa la copil ori sa mergi la un loc de joaca si sa te intorci. E putin.
Cand a fost stabilit?
Eu as solicita minim o zi pe saptamana si cred ca sunt sanse mari sa obtineti mai ales daca dovediti ca o perioada asa s-a si desfasurat legatura dv. cu copilul si acestuia ii era mai bine.
Cat despre restul, de ce nu faceti o sesizare? Exista telefonul copilului, politie, protectie... macar undeva ati mers? Copilul e la gradinita? Are aceasta un psiholog? Merge sa discutati cu el.
Aveti posibilitatea sa rezolvati aceasta sitiuatie prin mediere, care se finalizeaza cu acord scris.

Legea medierii:
"Art 64, alin.(1^1) Acordurile de mediere incheiate de parti, in cauzele/conflictele ce au ca obiect exercitiul drepturilor parintesti, contributia parintilor la intretinerea copiilor si stabilirea domiciliului copiilor, imbraca forma unei hotarari de expedient."( adica o hotarare ce consfinteste vointa partilor)

Daca prin mediere ajungeti la un acord comun, se va redacta un acord de mediere. Cereti apoi instantei sa il investeasca cu putere executorie.

Referitor la aprecierile privind tratamentul copilului, dvs. necunoscand detalii, e mai util sa nu va concentrati pe tema asta pana va rezolvati obiectivul de a obtine vizita copilului la domiciliul dvs ( ati deschide o batalie pe 2 planuri, si nu va securizati succesul la niciunul). In timp va veti lamuri si despre detalii, dar si despre dificultatea de a stapani un copil mic zi de zi.
Domnule mediator, ce sa consfinteasca prin mediere? Sa nu mai altoiasca mama copilul?
Am mai spus, medierea e buna, dar parca iti sta in gat s-o vezi si dimineata si la pranz si seara.
Inteleg ca doriti sa mediati orice si oricand, dar ati citit macar speta?
Ce batalie, parca ii propuneati intelegere si pace; care program de vizitare va pare mai important dv. ca mediator raportat la faptul ca pruncul acestui om poate fi abuzat?

Uf! Faceti domnule ceva sa verificati calitatea relatiei mama-copil. Nu e normal.

Alte discuții în legătură

Pronuntare program vizita fetita alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly si am o mare nedumerire. Sunt in divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare minor.Sotul a cerut in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor tradat tradat Concret: relatie de 7 ani neoficializata, un ingeras de fetita de 4 ani, o perioada mai grea in relatie in ultimul 1 si jumatate, in ianuarie ea se incurca cu ... (vezi toată discuția)
Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)