Va atrag atentia ca sunt interzise masurile si pedepsele de natura a afecta dezvoltarea fizica,psihica sau starea emotionala a copilului,pe cale de consecinta, va sfatuiesc ca in regim de urgenta sa solicitati o evaluare psihologica a copilului dvs., de catre specialistii de la Directia de asistenta sociala si Protectia copilului,iar pe baza acesteia,daca se constata abuzul fizic si/sau emotional,sa solicitati pe instanta exercitarea unilaterala a autoritatii parintesti!Sanctiunea ar putea fi si decaderea mamei din exercitiul drepturilor parintesti.
Multa grija!
Buna ziua!
Ori de cate ori se ivesc imprejurari noi fata de situatia la care s-a dat hotararea cu privire la programul de vizita, imprejurari ce constituie motive temeinice de modificare a programului, parintii sunt indreptatiti sa ceara instantei sa ia act de acestea si sa modifice programul in consecinta.
De asemenea, in cazul in care veti putea dovedi faptul ca cea mica este supusa violentei, se poate stabili domiciliul acesteia la dumneavoastra.
Succes!
Nu inteleg de ce programul e asa de chinuit, in 2 ore nu ai timp sa ajungi la un teatru si inapoi acasa la copil ori sa mergi la un loc de joaca si sa te intorci. E putin.
Cand a fost stabilit?
Eu as solicita minim o zi pe saptamana si cred ca sunt sanse mari sa obtineti mai ales daca dovediti ca o perioada asa s-a si desfasurat legatura dv. cu copilul si acestuia ii era mai bine.
Cat despre restul, de ce nu faceti o sesizare? Exista telefonul copilului, politie, protectie... macar undeva ati mers? Copilul e la gradinita? Are aceasta un psiholog? Merge sa discutati cu el.
Aveti posibilitatea sa rezolvati aceasta sitiuatie prin mediere, care se finalizeaza cu acord scris.
Legea medierii:
"Art 64, alin.(1^1) Acordurile de mediere incheiate de parti, in cauzele/conflictele ce au ca obiect exercitiul drepturilor parintesti, contributia parintilor la intretinerea copiilor si stabilirea domiciliului copiilor, imbraca forma unei hotarari de expedient."( adica o hotarare ce consfinteste vointa partilor)
Daca prin mediere ajungeti la un acord comun, se va redacta un acord de mediere. Cereti apoi instantei sa il investeasca cu putere executorie.
Referitor la aprecierile privind tratamentul copilului, dvs. necunoscand detalii, e mai util sa nu va concentrati pe tema asta pana va rezolvati obiectivul de a obtine vizita copilului la domiciliul dvs ( ati deschide o batalie pe 2 planuri, si nu va securizati succesul la niciunul). In timp va veti lamuri si despre detalii, dar si despre dificultatea de a stapani un copil mic zi de zi.
Domnule mediator, ce sa consfinteasca prin mediere? Sa nu mai altoiasca mama copilul?
Am mai spus, medierea e buna, dar parca iti sta in gat s-o vezi si dimineata si la pranz si seara.
Inteleg ca doriti sa mediati orice si oricand, dar ati citit macar speta?
Ce batalie, parca ii propuneati intelegere si pace; care program de vizitare va pare mai important dv. ca mediator raportat la faptul ca pruncul acestui om poate fi abuzat?
Uf! Faceti domnule ceva sa verificati calitatea relatiei mama-copil. Nu e normal.