avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conditii infiintare SRL D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conditii infiintare SRL D

Buna ziua!
Doresc sa infiintez un SRL-D si am citit OUG 6/2011.
Totusi, ca si completare la acest OUG vine si legea 301/2011.
Cei de la Reg Comertului ofera aceasta declaratie tip de completat:[ link extern ]
Intrebarile sunt:
1. Ce inseamna "organ de conducere al unei intreprinderi"?
2. Nu e gresita aceasta cerere de la ONRC avand in vedere legea 301/2011 care presupune la art 2 lit b ca b) anterior datei inmatricularii societatii in registrul comertului nu a mai detinut si nu detine calitatea de actionar sau asociat al unei intreprinderi constituite in Spatiul Economic European;
iar in OUG se scrie ca in plus sa nu fi fost membru al organelor de conducere al unei societati.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mbubu , utilizator 03:25, 8 Februarie 2015
Si ce anume nu ati inteles?
A detine calitatea de actionat sau de asociat in cadrul unei societati este echivalent cu a face parte din organele de conducere a unei sociatati.
Nu confundati administratorul (care numai administreaza o societate), cu asociatul sau actionarul, care conduce efectiv acea societate.
Administratorul este desemnat de asociat si remunerat de acesta, nu invers.
Va multumesc pentru raspunsul prompt!
Directorul general/ directorul general adjunct sunt asimilati "organelor de conducere a unei societati"?
Deoarece numele directorului general nu apare nici in statut, nici nu are specimen de semnatura la ORC, nu se asimileaza cu asociatii sau actionarii, (este un simplu angajat cu CIM) - deci poate infiinta ulterior o astfel de asociatie srl-D.
Am Intrperindere Individuala pot deschid SRL-D, pot sa ma inscriu programul ``Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri``?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitari la infiintarea srl d Ionel Manolache Ionel Manolache O persoana care este inregistrata la ONRC ca \\"administrator\\" al unui SRL si care nu a fost niciodata asociat intr-o societate comerciala, poate infiinta ... (vezi toată discuția)
Acte necesare infiintare srl-d otyci otyci ce acte personale i mi trebuie ptr infiintare srl d? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Statut actionar srl-d Ralukat Ralukat Daca am infiintat un SRL-D, unde sunt actionar unic, pot deveni actionar in alta companie (SRL) care urmeaza sa fie infiintata, fara sa pierd statutul de SRL-D ... (vezi toată discuția)