avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie casa construita fara autorizatie.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie casa construita fara autorizatie.

Buna ziua,

Daca cineva a construit o casa fara autorizatie de constructie,si pana acum a mers pe relatii,cu cei de la primarie,exista pericolul ca intre timp sa se primeasca amenda sau obligatia de demolare a casei construite fara autorizatie?
Dar daca s-a construit ilegal,fara autorizatie si proiect,in cati ani se considera prescris de la ridicarea casei?
Cel mai recent răspuns: danaa1 , utilizator 18:27, 31 Martie 2013
Daca vreti sa va valorificati dreptul de proprietate asupra imobilului tot trebuie sa intrati in legalitate cu actele casei....in primul rand va loviti de acest lucru la cadastru si intabulare.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
ContSters250994, utilizator
Nu se socoteşte nimic prescris, sfătuiţi persoana care poate fi şi amendata şi i se poate solicita sa desfiinţeze construcţia ilegala, sa iniţieze o acţiune în justiţie prin care cere dobândirea proprietarii construcţiei pe calea accesiuni imobiliare artificiale, nu a avut nici o relaţie la primărie, pur şi simplu nu s a ocupat cineva de el, dar romanului îi place sa se laude ca el e plin de relaţii şi influent...
Multumesc !
Si care ar fii pasii de urmat ?
Situatia a fost asa: S-a cumparat un imobil vechi,au vrut sa renoveze si nu s-a putut adauga imbunatatiri la vechituri,asa ca pana la urma au demolat imobilul vechi si s-au apucat sa construiasca altul nou pe acelasi teren unde a fost si imobilul vechi,numai ca acum au mai marit la suprafata in mp ai imobilul.
Care ar fi pasul de facut si cum se procedeaza?
Asa cum au precizat si colegii mei, actiune in justitie.

Pentru a formula actiunea si probatoriile apelati la asistenta juridica a unui avocat.
Actiune in justitie? Nu se poate alta cale? De ex: Sa mearga sa discute cu un proiectant,apoi o cerere de autorizatie de constructie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa fara autorizatie de constructie control primarie Patru gena Patru gena Buna ziua, In 1998 am cumparat un teren de numai 40 mp pe care se aflau ruinele ( cativa stalpi ) ale unei case arse. In anul urmator am construit pastrand ... (vezi toată discuția)
Cumparare proprietate fara autorizatie demolare / constructie dcgdcgdcg dcgdcgdcg Doresc sa cumpar o proprietate (casa la curte) dar intimpin niste probleme. Actualul proprietar a cumparat in anul 2000 casa si terenul (sector 3). Tot in ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie Cristina120 Cristina120 Buna seara, Intentionez sa cumpar un teren in afara bucurestiului, pe care este construita o casa batraneasca. La discutia cu vanzatorul am inteles ca o ... (vezi toată discuția)