avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice intra sub incidenta OUG 34/2006 contractele sub 10000 ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

intra sub incidenta OUG 34/2006 contractele sub 10000 euro?

Pentru contractele sub 10000 euro nu se prevede obligativitatea cererii de oferta, a publicarii in SEAP, negocierea, nimic absolut? Poate primarul sa incheie 20 de contracte, fiecare sub 10000 euro, cu aceeasi firma, de capul lui, adica el ia o firma, care vrea el, incheie cu ea cate contracte vrea, fara consiliul local, fara proiecte de lucrari prealabile, avand doar grija ca fiecare s.f. sa nu depaseasca 10000 euro.Chiar asa, primarul este "stat in stat"? Pai atunci, face numai chestii din astea, cu cine vrea el, si-si pricopseste amicii care au astfel de firme cu sute de mii de euro, daca nu trebuie sa intrebe pe nimeni nimic si sa respecte nici o procedura.Mi se pare ambigua treaba i as avea nevoie sa stiu, textul de lege care prevede procedura prin care se incheie aceste contracte sub 10000 euro.OUG 34/2006 este extrem de sarac in aceasta problema, doar zice ca la cele sub 10000 euro : Autoritatea contractanta are obligatia de a asigura obtinerea si pastrarea documentelor justificative care dovedesc efectuarea oricarei achizitii publice.Pai daca toate documentele justificative sunt contractele incheiate de primar si atat? Pe de alta parte, autoritatea contractanta este "primarul"?Primaria, ca si autoritate contractanta, este reprezentata doar de primar? Adica acesta, in numele si pe seama primariei, poate face personal ce vrea?
Cel mai recent răspuns: irina_irina , utilizator 16:08, 30 Martie 2009
Pentru contractele sub 10000 de euro proccedura utilizata este cea a achizitiei directe. Suma de 10000 euro este per cod CPV fara TVA. Daca sunt 20 de coduri CPV, pentru fiecare bugetul din cadrul planului de achizitii fiind sub 10000 euro pe an, se pot incheia 20 de contracte. Nu exista o reglementare care sa limiteze numarul de contracte pe care o institutie le poate incheia cu o anumita societate, atata vreme cat se respecta prevederile de mai sus.
Daca dorinta dumneavoastra este de a reglementa aceste proceduri in cadrul institutiei in care lucrati va anuntam ca in anul 2006 Comisia Europeana a publicat o Comunicare interpretativa, un ghid cu sugestii si recomandari de comportament in aceste proceduri mai ales datorita gradului mare de susceptabilitate la tratamente preferentiale de genul celor descrise de dumneavoastra.
A aparut oug 143/2008 si am vazut ca scrie ca intra pe oug 34 contractele care primesc finantare mai mare de 50% si a caror valoare depaseste 200.000 euro (pentru servicii). Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul in care se incheie mai multe contracte, respectiv consultanta si proiectare, cele doua contracte cumulate trebuie sa fie 200.000 euro sau fiecare contract in parte?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anunt de participare vs. cerere de oferta melcsy melcsy care este diferenta intre anunt de participare si cererea de oferta? (vezi toată discuția)
Achizitie directa dancantemir dancantemir Vreau sa achiztionez -serviciul de elaborare a PIDU -sub 30.000 euro -studii de fezabilitate pentru strazi-sub 30.000 euro Pot sa fac doua contracte ... (vezi toată discuția)
Bilete de avion..... lia19. lia19. Buna ziua.Va rog,daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Lucrez la o institutie publica .In luna octombrie ,o parte dintr salariati trebuie sa ... (vezi toată discuția)