avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calomnie a fostului angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calomnie a fostului angajator

Buna seara,
Sotul meu se confrunta cu urmatoarea situatie : a lucrat timp de 3 ani la o soc X, apoi s-a angajat in septembrie 2012 la soc Y avand incheiat ctr munca pe perioada determinata de 3 luni, care ulterior s-a mai prelungit inca cu 3 luni pana in martie 2013 cand societatea a operat reduceri de personal. La momentul de fata sotul s-a reangajat la societatea X, dar in momentul in care unul din sefii lui a cerut o recomandare de la soc Y (sotul nu a fost instiintat) a primit o recomandare negativa. Precizez ca recomandarea a fost trimisa pe adresa de mail de serviciu catre superiorul direct al sefului si ulterior a fost trimisa si catre sotul meu pe adresa de mail personala. Recomandare facuta este denigratoare si calomnioasa la adresa sotului meu invocand superficialitate si greseli in rezolvare sarcinilor de servciu si pe final este acuzat si de frauda, ca ar fi infiintat o firma fantoma ... in fine niste aberatii care nu au nici macar 0.1% legatura cu realitatea (nu au declarat nume de firma sau persoane au scris la modul general). Mai mult, sotul meu nu a avut niciun fel de contact cu cel care a scris acea recomandare, nu au vorbit macar o data la telefon sau pe email, el ocupandu-se de o alta zonala, nu de cea in care lucra sotul meu. Avand in vedere ca sotul meu nu a fost cercetat, sanctionat sau penalizat, a aflat din respectiva recomandare ca este acuzat de frauda, si-a indeplinit sarcinile de serviciu (se poate demonstra), cum este corect sa actionam acum? Noi ne gandeam sa facem o adresa scrisa prin care sa cerem mai multe informatii cu privire la acuzatiile ce i se aduc pentru a le putea demonta. In cazul in care vom ajunge in instanta emailul trimis poate fi folosit ca proba?

Alte discuții în legătură

Utilizare user diferit pentru logare iipescu iipescu Buna, Seful meu ma pune sa ma loghez cu userul altui coleg in loc sa ceara rezolvarea problemelor cu userul meu la echipa de IT. Este legal sa folosesc un ... (vezi toată discuția)
Probleme mari... deathkiss deathkiss Buna, am si eu cateva neclaritati referitoare la ceea ce se intampla la actualul meu job. Descrierea sumara a situatiei este urmatoarea: - sunt angajat de 2 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca intrerupt in urma unui abuz in serviciu floricasovaiala floricasovaiala Buna ziua...m-am lovit de o problema pe care eu o consider in primul rand abuz in serviciu , incalcarea drepturilor unui salariat si nu in ultimul rand , dar ... (vezi toată discuția)