avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Contract de intermediere imobiliara
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Contract de intermediere imobiliara

Un contract de intermediere imobiliara semnat la data vizionarii - "comision catre agentie 3%" - comision negociat ulterior prin email (intre client si angajatul agentiei, de la adresa de email specific agentiei "agentX@agentia.com") la 1% .

In ziua incheierii tranzactiei de vinzare-cump (care se face independent de agentie la un notar ales de parti, deci fara implicare agentiei), clientul se prezinta la agentie sa plateasca comisionul 1% .

Exista sanse (cu potential succes din perspectiva legala) ca agentia sa nu considere negocierea prin email valida si sa pretinda 3% ?
Daca asa se va intimpla (sa pretinda 3% ), ce ma sfatuiti sa fac : sa le platesc 1% cu factura/chitanta si sa le spun sa-si "consulte avocatii daca chiar au dreptate" sau sa le spun ca platesc atunci cind vor "reconsidera".
Personal eu vreau sa le platesc frumos, conform intelegerii de 1% pe mail.

Va multumesc

PS. imi cer scuze daca nu am postat exact la categoria corespunzatoare - daca e nevoie, rog moderatorul sa mute unde considera mai adecvat.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
IuliaCo, utilizator
Cel mai recent răspuns: IuliaCo , utilizator 18:17, 1 Aprilie 2013
Nu inteleg de ce ati mutat intrebarea la "Discutii diverse" -- "Raspunsuri in comunitate", un subiect despre clauze contractuale, juridice, dat in judecata, instanta, probe admise sau nu ..etc.... care ar avea nevoie de parerea unui avocat, jurist, nu al unei persoane .... din comunitate.

Care e logica, ca mie imi scapa.....
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
IuliaCo, utilizator
Neexistand o rubrica speciala pentru imobiliare, am mutat in raspunsuri in comunitate, acolo fiind moderatori cu practica in drept si o sectiune mai potrivita pentru discutii care nu se incadreaza exact intr-o anume sectiune. Multi dintre moderatori viziteaza aceasta sectiune (tocmai pentru ca nu este specializata) si cauta discutii la care eventual cunosc raspunsul.
In sectiunea unde ati postat dvs. aveati sanse minime, sa primiti un raspuns care sa va lamureasca.
Daca moderatorii din noua sectiune vor considera ca este mai potrivita o alta sectiune, o vor muta acolo, cu siguranta.
Ok, inteleg - banuiesc ca stiti mai bine cum merge forumul. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara ContSters411362 ContSters411362 Buna ziua! M-am angajat de curand consilier juridic debutant la o agentie imobiliara. In aceste momente ma confrunt cu o problema, si anume: un client a ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de agentia imobiliara nagyemilia nagyemilia Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un ... (vezi toată discuția)