avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna; domiciliu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna; domiciliu minori

Va rog imi spuneti este posibila custodia comuna a copiilor, cu domiciliul la unul dintre parinti?
In cazul cand domiciliu copiilor este la mama, eu fiind de acord cu incredintarea ambilor minorilor fostei sotii, atunci custodia este doar a mamei sau este comuna?
In cazul meu este vorba de doi minori unul de 7 ani iar celalalt de 1 an si jumatate ambii baieti.
Intentionez sa cer judecatorului custodie comuna.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:30, 2 Aprilie 2013
Nu doar ca este posibil, ci este legal.

Da, custodia, din oct. 2011 este comuna, copiilor li se stabileste locuinta la domiciliul unuia dintre parinti, iar celalalt are drept de vizita, fiind obligat in acelasi timp la plata pensiei de intretinere.
Chiar daca domiciliul copiilor va fi la mama, autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun de ambii parinti. Ambii sunteti datori in egala masura cu cresterea, intretinerea si educatia lor, veti decide impreuna in ce priveste copiii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Divort ionutz_carlos ionutz_carlos intr-o casatorie ,barbatul plecat de 1 an de zile de acasa ar putea avea castig de cauza la divort asupra copiilor? (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)