avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare auto-neinmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare auto-neinmatriculare

Buna ziua.
In 2008 am vandut o masina(cu contract),respectivul nu a trecut-o pe numele lui si a vandut-o(fara acte) la altcineva.Am fost plecata din tara si acum am aflat ca defapt masina e tot pe numele meu,impozitul si amenzile neplatite si nimeni nu vrea sa plateasca.Din pacate nu mai gasesc contractul respectiv.Intrebarea e ce pot sa fac legal?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 15:34, 1 Aprilie 2013
ar fi trebuit radiata masina la momentul perfectarii actului de vanzare cumparare cu primul dobanditor, urmeaza sa faceti demersurile necesare sa aflati in posesia cui este masina la acest moment, luati legatura cu primul dobanditor in acest sens si mergeti pe fir pana la utilizatorul final, solicitati de la fisc duplicat procesele verbale de sanctiune contraventionala, veti gasi datele persoanelor ce au condus autoturismul.
Buna ziua.In primul rand va multumesc pentru raspunsul prompt.Ideea e ca stiu la cine e masina dar fara contract nu am cum sa o radiez.Si pe langa amenzile respective este si impozitul care nu a fost platit din 2008,iar nici unul din proprietarii ulteriori nu vor sa plateasca nimic.Aveti vreo idee cum ar trebui sa procedez?
din perspectiva impozitului nu puteti obliga dobanditorii ulteriori sa plateasca acest impozit este in sarcina dvs, de asemenea mai ales ca stiti in posesia cui este masina nu puteti cere radierea acesteia, fara ca posesorul sa stie acest lucru, altfel va circula cu o masina neinmatriculata pe drumurile publice din cauza dvs, ceea ce nu este moral pe de o parte si s-ar putea chiar dvs in aceasta ipoteze sa suferiti anumite consecinte, ceea ce cred ca nu v-ar avantaja. Luati legatura cu posesorul actual si rezolvati de comun acord problema, radiati masina si in final incercati totusi in mod amiabil, eventual pe calea medierii cu fiecare dobanditor in parte sa vi se returneze acesti bani, care practic nu ar trebui sa-i platiti dvs, teoretic insa dvs trebuie sa platiti in acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit? GABRI_EL GABRI_EL Doresc sa radiez propriul autoturism, deoarece fiscul imi cere sa platesc 4000 lei pe an deoarece are capacitatea prea mare si e de lux, cu toate ca este din ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare autoturism raulTM raulTM Buna ziua si LA MULTI ANI! Acum 3 luni am cumparat o masina cu contract de vanzare-cumparare si m-am inteles cu fostul proprietar sa ramana masina pe el,sa ... (vezi toată discuția)
Numere furate ovidiu_6751 ovidiu_6751 Buna seara ieri seara mi s-au furat numere de pe masina...cum as putea sa le recuperez? o sa am probleme pt ca masina nu este pe numele meu si am doar un ... (vezi toată discuția)