avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie Decizie de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie Decizie de pensionare

Buna ziua!

Azi 01.04.2013, am primit decizia de pensionare si am constatat ca nu mi-au fost luate in calcul toate veniturile pentru care s-a platit contributia de asigurari sociale , desi am prezentat adeverinte care atesta acest fapt ( ore noapte, conditii grele 15 %, grupa 1 Lg 3/1977).. Ca urmare, in temeiul art 149 aliniatul (1) din Legea nr.263/2010, intentionez sa contest decizia de pensionare.
Din cauza ca nu au luat in calcul o perioada de 10 ani grupa 1 de munca, varsta de pensionare limita de varsta a fost stabilita la 62 de ani si sase luni in loc de 60 ani. Pot solicita in contestatie plata diferentei de calcul incepand cu data depunerii cererii de pensionare adica 17.01.2013 si penalitati pana la data la cand vor fi corectate aceste greseli?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala procesomanul procesomanul Buna ziua, Am depus dosarul pentru pensie anticipata partial in aprilie 2013. Printre documente si o adeverinta cu grupa l de munca, pentru o perioada de 3 ... (vezi toată discuția)
Contestatie - cerere de pensionare respinsa vali_ono vali_ono Buna ziua, Va solicit ajutorul in vederea formularii contestatiei cererii de pensionare (pentru o persoana de sex feminin) decizie de pensionare continand ... (vezi toată discuția)
Pensie valy_c valy_c Buna! As vrea sa stiu daca ajutorul de sprijin de dupa somaj, pe care l-am avut in perioada 27.12.1998 - 30.11.1999, se considera vechime la anii de ... (vezi toată discuția)