Buna ziua,
Am depus dosarul pentru pensie anticipata partial in aprilie 2013. Printre documente si o adeverinta cu grupa l de munca, pentru o perioada de 3 ani, 10 luni si 10 zile. In prima decizie emisa, in buletinul de calcul, apare reducerea varstei standard de pensionare, conf. art. 30, alin. 1, cu 1 an si jumatate, deoarece societatea care mi-a eliberat adeverinta, se afla in anexa 2/3 din leg. 263/2010. Punctajul la aceasta grupa este calculat dupa art. 100, pct. b, leg. 203/2010.Un alt functionar vine dupa 1 an si 2 luni, modifica prima decizie si imi anuleaza grupa l de munca, trecand-o cu alte adeverinte de grupa ll la respectiva grupa (grupa ll), conf. leg. 3/1977, implicand motivul ca pentru conditii speciale trebuia sa am adeverinta care sa specifice conditii speciale. Calculul punctajului mi l-a mutat de la art. 100, leg 263/2010, la OUG 209/2008. Concluzia, grupa l nu se ia in calcul pentru reducerea varstei standard de pensionare. Am fost la societate respectiva si am explicat cazul, la care mi-a raspuns ca au eliberat intr-adevar si adeverinte de conditii speciale de munca, dar dupa data de 1 aprilie 2001. Pana la data de 1 aprilie 2001, toti care au prestat servicii in grupa l, indiferent de locul de munca, li s-a eliberat numai adeverinte de grupa l sau ll, dupa caz. Eu daca am plecat din respectiva societate in octombrie 1983 nu-mi putea elibera adeverinta pentru conditii speciale. In consecinta consider ca este corecta prima decizie, deoarece la acea data cand a fost emisa, mai precis 26.08.2013, nu aparuse leg. 380 din 30.12.2013, si in Constitutia Romaniei, art. 15, alin. 2 spune ca legea dispune numai pentru viitor. Prin urmare consider cea de-a doua decizie care o modifica pe prima este gresita, sau intentionat gresita, nu am ce cauta in leg. 3/1977 si nici in OUG 209/2008, avand in vedere data depunerii dosarului (04.04.2013), dosarul meu trebuie sa se calculeze dupa leg. 263/2010. Prin urmare s-a urmarit a nu fi luata in calcul grupa l pentru lumita de varsta. Va rog sa va expuneti si parerea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns:
procesomanul , utilizator
17:34, 14 Noiembrie 2014