avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timbrare dubla ???
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timbrare dubla ???

Am depus apel intr-un dosar civil, si odata cu cererea de apel, am anexat si taxa de timbru ( aceeasi ca si la fond) si timbru judiciar deasemeni, iar acum cind am primit citatia , aflu ca mi se cere ca pina la termen sa achit (inca o data) taxa judiciara de timbru In valoare de...si timbru judiciar de..., sub sanctiunea anularii cererii !!!
Ce parere aveti?
Si inca o intrebare, cite termene credeti ca poate avea apelul, se poate ca si acesta sa fie judecat in multe termene si de-a lungul unor ani asa cum se judeca pe fond?#-o
Cel mai recent răspuns: Anca Puma , utilizator 20:40, 2 Aprilie 2013
In legatura cu taxa judiciara de timbru, pentru cererea de apel trebuie sa se plateasca 50% din valoarea taxei judiciare de timbru de la judecata pe fond + taxa de timbru judiciar.
Cel mai probabil, instanta de apel nu a observat ca ati si timbrat cererea de apel. Este mai putin uzitat sa se depuna taxa odata cu apelul. De regula se asteapta citatia instantei de apel.

Nu aveti obligatia de a timbra din nou. Mergeti la arhiva instantei si asigurati-va ca la dosar exista dovada taxei de timbru. Apoi, cu ocazia termenului de judecata, puneti in discutia instantei legal investite aceasta problema. In mod normal ar trebui sa vi se restituie 50 % din taxa de care ati achitat-o, deaoarece in apel taxa este de 50 % din cea platita in fond.

Cat despre numarul termenelor de judecata, este greu de dat un raspuns precis. Este in functie de complexitatea cauzei, de cererile care se fac in apel, de probele care vor fi admise etc.
Multumesc tare mult, stimata doamna !
Eu am solicitat judecarea in lipsa si neasistata de avocat, asa ca nu voi fi prezenta la termenul de judecata, dar voi merge asa cum ma sfatuiti la tribunal,sa ma asigur ca a ajuns odata cu cererea de apel si timbrarea. Sper sa si reusesc si sa nu-mi refuze aceasta informatie de care am nevoie. Probabil cel mai sigur ar fi sa mai platesc inca o data !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru Marina72 Marina72 As dori o lamurire la urmatoarea situatie: am deschis un dosar de recurs pentru o mostenire impotriva hotararii date de instanta de fond. Conform incheierii ... (vezi toată discuția)
Taxã judiciarã de timbru pentru recurs nicole852107 nicole852107 buna seara am primit citatia pentru recurs de rectificare cota parte data in sentinta de la judecatorie in urma unei succesiuni si iesire din indiviziune, la ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Reclamanta - persoana fizica , initiaza o cerere de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vinzare -cumparare imobil. Cererea este incadrata de ... (vezi toată discuția)