Buna ziua ,
In anul 2008 am cumparat un autoturism pe care l-am inregistrat in termen la primaria unde domiciliez ,dar nu am mai mers si la politie pentru celelalte acte .Intrebarile mele sunt :
-pot lua amenda daca merg acum la politie ??
-ce acte imi trebuiesc ??
-trebuie sa platesc timbru de mediu ???
Mentionez ca masina este cumparata in anul 2008 si este fabricata in 2003.
Va multumesc si astept sa ma lamuriti .
Intrebarea este daca la-ti cumparat cu act de vanzare cumparare notarial.ce va pot spune eu ca am fost intr-o situatie oarecum identica cu exceptia ca nu afost inscrisa la primarie (ceea ce dupa cate stiu acum nu mai este valabil,doar in cazul utilajelor agricle).Deci masina in cauza a fost adusa din Germania in martie 2012 iar proprietarul nu a platit nimic,iar acum cand am isnscris-o a trebuit sa mergem la primarie unde locieste el,sa patim taxele retroactiv pana in martie plus amenda ca nu a anuntat-o (35 Ron),iar fiindca eu am cumparat-o si radierea. In cazul dvs.intai mergeti la primarie ,acolo va indruma cum sa procedati ca sa va poata da o atetstare fiscala cu care apoi mergeti la inmatriculari si acolo iarasi va indruma ce sa faceti.Deci eu cred ca la politie nu va trebuii sa platiti amenda,dar daca o inscrieti acum taxa auto va trebuii sa o platiti.Sper ca v-am fost catusi de putin de ajutor.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impozit auto
catalinuxxl
Va salut .
Am vandut o masina in anul 2007 cu act de vanzare cumparare si a doua zi am aliberat de la primarie certificatul fiscal pt aceasta . Eu nu stiu ... (vezi toată discuția)
Radiere auto
daria09
Tatal meu a vandut in urma cu 4 ani o autoutilitara Aro. Nu a facut radierea deoarece noul proprietar l-a rugat sa o amane pana la expirarea vericarii RAR, dar ... (vezi toată discuția)