avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Schimbare proprietar autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Schimbare proprietar autoturism

Buna ziua ,
In anul 2008 am cumparat un autoturism pe care l-am inregistrat in termen la primaria unde domiciliez ,dar nu am mai mers si la politie pentru celelalte acte .Intrebarile mele sunt :
-pot lua amenda daca merg acum la politie ??
-ce acte imi trebuiesc ??
-trebuie sa platesc timbru de mediu ???
Mentionez ca masina este cumparata in anul 2008 si este fabricata in 2003.
Va multumesc si astept sa ma lamuriti .
Cel mai recent răspuns: levigabi , utilizator 01:22, 2 Aprilie 2013
Intrebarea este daca la-ti cumparat cu act de vanzare cumparare notarial.ce va pot spune eu ca am fost intr-o situatie oarecum identica cu exceptia ca nu afost inscrisa la primarie (ceea ce dupa cate stiu acum nu mai este valabil,doar in cazul utilajelor agricle).Deci masina in cauza a fost adusa din Germania in martie 2012 iar proprietarul nu a platit nimic,iar acum cand am isnscris-o a trebuit sa mergem la primarie unde locieste el,sa patim taxele retroactiv pana in martie plus amenda ca nu a anuntat-o (35 Ron),iar fiindca eu am cumparat-o si radierea. In cazul dvs.intai mergeti la primarie ,acolo va indruma cum sa procedati ca sa va poata da o atetstare fiscala cu care apoi mergeti la inmatriculari si acolo iarasi va indruma ce sa faceti.Deci eu cred ca la politie nu va trebuii sa platiti amenda,dar daca o inscrieti acum taxa auto va trebuii sa o platiti.Sper ca v-am fost catusi de putin de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto catalinuxxl catalinuxxl Va salut . Am vandut o masina in anul 2007 cu act de vanzare cumparare si a doua zi am aliberat de la primarie certificatul fiscal pt aceasta . Eu nu stiu ... (vezi toată discuția)
Radiere auto daria09 daria09 Tatal meu a vandut in urma cu 4 ani o autoutilitara Aro. Nu a facut radierea deoarece noul proprietar l-a rugat sa o amane pana la expirarea vericarii RAR, dar ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei masini fara a face radierea... mariana v mariana v Va rog frumos sa ma ajutati urgent. Sotul meu a vindut o masina recent, fara a face insa nici un act de radiere. Are doar actul de vinzare cumparare. Cel care ... (vezi toată discuția)