avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pe contractul "drept de autor" ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pe contractul "drept de autor" ?

X-(X-(X-(Buna ziua ,

Am si eu o nedumerire ....am auzit de la un prieten ca impozitul pe contractul de drept de autor il plateste el (nu firma angajatoare ) .Eu sunt angajata cu contract drept de autor si contract individual de munca......credeti ca o sa ma trezesc cu impozite de plata la sf anului? Nu le plateste firma care m-a angajat?Trebuie stipulat in contract acest lucru..legat de taxe si impozite?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: altus , utilizator 18:40, 1 Noiembrie 2011
Cititi bine contractul.
impozitul pe drepturi de autor retinut la sursa e 10%. aveti de platit diferenta de 6 %.
si in acel 10% care il plateste sursa, ce intra? impozit/somaj/pensie? Am inteles ca sanatatea nu intra. Deci eu ar trebui sa platesc 6% impozitul si inca....sanatatea? care am inteles ca e 6,5% sau in cei 6% intra si sanatatea?

Apreciez enorm un raspuns. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat-parteneriat intr-un srl - how to? redeye_ixu redeye_ixu Salutare! Am si eu o problema: Am un prieten, care are un SRL, banuiesc ca e microintreprindere ( sau nu :)). Noi doi facem niste aplicatii pt ... (vezi toată discuția)
Ref. conventie civila - cod fiscal mep mep Cum se impoziteaza veniturile realizate in urma unei conventii civile (obiect: consultanta)? Durata conventiei - limitata la doua luni, pe o problema ... (vezi toată discuția)
Contract pe drepturi de autor eu fiind deja angajat altundeva de cateva luni marius_wiz marius_wiz ce plati sunt de platit pentru contract de cesiune drepturi de autor in afara de 10 % retinere la sursa pentru cesionar. sanatate, casa , impozit ? multumesc (vezi toată discuția)