avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Legalitate proces firma recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Legalitate proces firma recuperari

In 2007 am contractat un credit pentru nevoie personale cu dobanda variabila. Ratele au fost platite constiincios pana in dec. 2008 cand mi sa comunicat verbal la ghiseu ca dobanda variabla a crescut cu x la suta. Ca atare am anuntat si eu verbal ca astept o notificare in scris de la dansii sau un act aditional care sa prezinte noile modificari (dobanda sau comisioane). Contractul semnat cu dansii nu face nici o referire la vreun alt regulament, al bancii sau alta referita de urmat, care sa fie considerata ca anexa de referinta a contractului, asa ca ar fi logic ca orice modificare survenita, de dobanda sau comisioane, sa apara intr-un act aditional la contract. Din momentul refuzului meu verbal de a mai plati rata si pana acum, 4 ani deja, nu am fost contactat deloc de catre banca. In schimb am primit notificari din partea unor firme de recuperari, notificari expediate fara confirmare de primire. Probabil intr-un final se vor gandi baietii veseli sa porneasca o actiune in instanta pentru recuperarea datoriei cumparate probabil de dansii. Ce cai de aparare am eu, dat fiind continutul contractului, care in mod logic trebuia sa contina un act aditional privind modifcarile de dobanda, neinstiintarea mea de catre banca ca datele mele personale precum si contractul a fost vandut unei terte parti, singurul lucru primit, ce poate fi considerat ca si notificare, au fost scrisori simple doar din partea unei firme de recuperari datorii.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 08:27, 2 Aprilie 2013
actul de imprumut prevede cu siguranta nu numai cuantumul dobanzii dar si faptul ca aceasta este variabila, pe de alta parte a avut loc o cesiune de creanta iar banca nu notifica debitorului cesiunea, daca nu exista dovezi de comunicare a rezilierii contractului de credit si notificari de plata a creantei, invocati prescriptia extinctiva in cazul exercitarii unei actiuni impotriva dvs
"daca nu exista dovezi de comunicare a rezilierii contractului de credit si notificari de plata a creantei"

Va referiti la o comunicare/notificare inspre mine?
Daca nu s-a inceput procedura executarii silite, creanta este prescrisa. Notificarile primite de la banca/firma de recuperari nu intrerup curgerea termenului de prescriptie, care este de 3 ani. Daca va suna comunicati-le ca va solicita o datorie prescrisa si nu mai au niciun mijloc de a va pune sa platiti. Singura problema pe care o veti intampina va fi in contractarea unui alt credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada prescriptie marysimo marysimo In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)