avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate ramane fara copil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate ramane fara copil?

Buna ziua,
O doamna divortata de 1 an, domiciliul copilului minor stabilit la bunica impreuna cu mama.Mama vrea sa se mute in alt oras, impreuna cu copilul.Pentru a aranja cele necesare in alt oras, va trebui sa lipseasca aproximativ 2 saptamani de acasa, perioada dupa care va lua si copilul. Fostul sot ( care o ameninta de 1 an de zile ca ii ia copilul) ii poate face probleme?Poate ramane fara copil?Dar dupa ce se va multa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:33, 2 Aprilie 2013
A se ajunge la modificarea masurilor privind copilul minor in sensul ca instanta sa revina asupra locuintei minorului, se poate, daca tatal va solicita si daca are probe.

Custodia comuna presupune ca tatal sa fie consultat si sa-si exprime acordul (nu neaparat expres in acest caz) in legatura cu orice masura privind copilul minor.
Tatal poate cere sa se stabileasca domiciliul copilului la el. Mai mult de atat nu poate sa faca, ramane de vazut daca va cere si daca i se va accepta cererea. Poate pleca acum linistita.
Daca hotararea judecatoreasca precizeaza ca domiciliul minorei este la mama, atunci este legal ca mama sa isi ia copilul acolo unde se muta.

Sigur ca tatal poate face cerere de schimbare a domciliului, insa va trebui sa probeze si sa convinga instanta ca are conditii si ca este mai adecvat ca minorul sa locuiasca cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Pitesti Pitesti In conditiile in care casatoria se desface \"prin acord\" si se stabileste custodia comuna privind copilul, pe ce criterii se stabileste domiciliul acestuia ... (vezi toată discuția)
Divort minori, mama plecata in strainatate, copilul ramas in tara ciorba ciorba In urma divortului, custodia a ramas comuna iar domiciliul minorului la mama.Mama a plecat in strainatate si a lasat copilul la mine . Ce actiune trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Custodie copil in cazul parintilor necasatoriti Beeank Beeank Situatia mea este urmatoarea: am o fata de 5 ani si 5 luni. Eu si tatal nu am fost nicodata casatoriti. Tatal este trecut pe certificatul de nastere. Am trait ... (vezi toată discuția)