Buna ziua,
in anul 2008 martie, am fost condamnat la 1 an cu supendare, deoarece am provocat un accident de circulatie, fiin cu alcoolemia peste limita legala!
Masina pe care am lovit-o avea asigurare Casco, si asiguratul a primit dauna totala!
Auma asiguratorul care a platit ma cheama in judecata pentru a recupera cheltuielile!
Este posibil sa faca acest lucru dupa atata timp? Ce trebuie sa fac eu?
mai exact, in martie 2009 hotararea judecatoreasca a fost definitiva, cu privire la condamnarea mea, iar cei de la firma de asigurari desi au fost chemati in proces, nu s-au prezentat! de platit a trebuit sa platesc doar cheltuielile de judecata! acuma firma de asigurare a deschis un nou proces impotriva mea, pentru recuperarea banilor
Acţiunea în regres a asiguratorului împotriva dvsi, în calitate de persoană vinovată de producerea faptei cauzatoare de prejudicii este supusă termenului general de prescripţie de 3 ani prevăzut de articolul 3 alineat 1 din Decretul nr. 167/1958, iar conform articolului 8 alineat 1 din Decretul nr. 167/1958, termenul de prescripţie a acţiunii întemeiate pe fapta ilicită începe să curgă de la data când păgubitul a cunoscut sau trebuia să cunoască paguba şi pe cel răspunzător de producerea ei.
Cred ca veti scapa, invocand prescriptia dreptului la actiune al asiguratorului impotriva dvs.