avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REFUZ MARIRE SALARIU DE LA 1 IAN. 2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REFUZ MARIRE SALARIU DE LA 1 IAN. 2009

Buna ziua!
Am lucrat la o societate care m-a platit pentru studii superioare pana la 1 ian. 2009 cand a refuzat sa-mi mareasca salariul la 1200 lei.Pe fisa postului , pentru postul respectiv, sunt cerute studii medii(am semnat aceasta fisa).La angajare, angajatorul mi-a spus verbal ca salariul este cel prevazut pentru studii superioare.Si intr-adevar mi l-a platit.Stiu ca ceea ce mi s-a propus la angajare a fost verbal si nu scris(deci n-am nicio dovada)si ca am semnat fisa postului unde erau prevazute studiile medii pentru postul respectiv, insa nu se poate face nimic?Adica nu e ciudat ca pe toata aceasta perioada mi-a platit chiar salariul pentru studii superioare (nici mai mult, nici mai putin)?In prezent nu mai lucrez la aceasta societate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 24 Februarie 2009
Daca fisa de post prevedea studii medii, angajatorul nu era obligat sa va mareasca salariul.
Personal, cred ca va fi imposibil sa mai obtineti ceva, tinand cont si de faptul ca nu mai lucrati la societatea respectiva.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2009
ContSters70514, utilizator
Pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare , salariul minim brut este de 1200 lei.
Daca in fisa postului scrie ca postul respectiv este prevazut pentru studii medii, atunci angajatorul nu este obligat sa va acorde salariul minim brut pentru studii superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent de facultate adriana totan adriana totan Buna ziua, As vrea sa stiu si eu ce trebuie sa faca un absolvent de facultate, sau mai bine spus, ca sa i se modifice functia si salariul, ce reguli se ... (vezi toată discuția)
Salariul minim olimiha olimiha Am aflat de curand ca salariul minim pe economie pentru angajatii cu studii superioare ar trebui sa fie 1200 roni dar la mine nu s-a modificat nimic. Cum as ... (vezi toată discuția)
Nelamurire catalinmihai catalinmihai Buna seara, Fiind un simplu angajat(sistem privat) si terminand facultatea (in domeniul respectiv) nu ar trebui sa-mi mareasca salariul? Daca , ... (vezi toată discuția)