avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... unde nu-i cap...vai de vecini!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

unde nu-i cap...vai de vecini!!

Buna ziua tuturor !
Incerc sa redau cat mai scurt si cat mai clar situatia: cu multi ani inainte de revolutie (sincer nu stiu cati-eu sunt in acea curte din 1992)socrul meu a fost in audienta la primarul din acea perioada , sa se planga vis-a vis de gunoiul pe care vecinii lui il aruncau pe straduta din fata casei lor,staduta care “da” in campul din fundul curtilor lor.
Tinand cont de faptul ca nimeni nu circula pe acea straduta si ca nu era prima plangere pe care o facea socrul meu ,primarul i-a sugerat sa inchida acel teren , sa-l cultive,platind bineinteles impozit. Zis si facut.
In 1992 m-am casatorit, in 1995 ne-am construit casa in curtea socrilor mei, folosind acea straduta ca si curte si gradina .
In 2007 a murit socrul meu, si cand au facut succesiunea(prin tribunal) dupa tatal lor , sotul meu si fratele lui au revendicat si acel teren , pe care l-au si obtinut (UZUCAPIUNE)prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila.(CU ACORDUL PRIMARIEI ).In urma succesiunii acea straduta a revenit sotului meu ca si cale de acces la casa noastra .
In 2010 am divortat ,si din multe motive sotul meu a renuntat la casa in favoarea mea, dar locuim inca impreuna ca doi parinti civilizati.Acum doi ani am refacut gardul dintre noi si vecinul din fata si de atunci a inceput calvarul…
Chemare la politie cum ca am furat materialul de gard?!-aveam bonuri fiscale la toate…
Chemare la URBANISM ca am construit fara autorizatie-adevarat-am platit 1000 lei amenda pt.ca am schimbat materialul constr.(gardul era din plasa ,noi l-am facut din tabla sa nu-I mai vada fiica noastra urinand prin curte...)
Cand au aflat ca avem sentinta pe acel teren au luat foc…injurii,blesteme,fara sa le fac ceva (inafara de gard pe banii mei!)
Din nou la politie cu actele pt. teren, acum am chemare la PROCURATURA…(de parca nu mi-ar ajunge cele 12 ore lucrate in fiecare zi si sambata pana la ora 14 obligatoriu pt. un salariu aproape de minim pe ecom.)
Nu am avut niciodata probl. Cu legea, sunt speriata,debusolata ,scarbita de prostia unora care nu au altceva de facut decat naveta la tribunal(in momentul de fata au doua procese pe rol!)
Ce urmeaza ?
Imi pot anula sentinta, apoi succesiunea , partajul din urma divortului meu, la ce sa ma astept?
Scuze pt. postarea lunga, multumesc anticipat pt. raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:46, 2 Aprilie 2013
Pentru raspuns la obiect ,care este obiectul actiunii care face obiectul cercetarii parchetului?
In jur de ora 12 m-a sunat politistul la care am fost cu actele de proprietate, sa-i mai duc un set de copii dupa toate actele pt. ca vecinul a facut plangere la PARCHET cum ca noi am "luat "acel teren abuziv.Atat mi-a spus.
Multumesc
Prin documentele emise de primarie ,prin hotararea judecatoreasca probati netemeinicia sustinerilor si acuzelor formulate de vecin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla in aceasta situatie ? dumitrugeorge dumitrugeorge buna ziua tuturor! va rog sa-mi spuneti la ce ma pot astepta in urm. situatie: in fata casei socrilor mei era o straduta care ducea in camp(nu era circulata ... (vezi toată discuția)
Drept de acces la casa nousivechi nousivechi Buna ziua, am construit o casa pe terenul meu la care am acces pe un drum care este cuprins in reteaua stradala a orasului inca din 2002, am o adeverinta in ... (vezi toată discuția)
Sfat necesar TonniY TonniY Doresc un sfat de la dumneavoastra: socrii mei au casa si pamantul de langa casa de peste 40 de ani, dar nu au acte pe acestea. Acum ar dori sa construiasca un ... (vezi toată discuția)