avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Returnare garantie oprita abuziv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Returnare garantie oprita abuziv

Am fost angajat la o firma. Dupa 3-4 luni de la angajare nu am mai primit salariul pe jumatate de luna pe motiv ca este oprit ca garantie care se restituie la incheierea contractului de munca. Dupa aproape un an patronul a hotarat sa opreasca la toti muncitorii suma de 300 RON din salariu,motivand ca din magazie a disparut o bormasina. Mentionez ca din aceasta suma am primit inapoi 200 RON esalonat in cateva luni deoarece faceam naveta din alt oras si nu aveam acces la acea magazie. In februarie 2013 am intrat in somaj si am solicitat patronului restituirea garantiei si a celorlalti bani restanti. Am fost amanat tot timpul si refuza sa mi-i dea. Va rog sa imi dati un sfat,si sa-mi spuneti ce este de facut. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Dana0501 , utilizator 13:15, 3 Aprilie 2013
1.Garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Unitatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre CEC sau unitatea bancara in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.

2. Actionati in instanta refuzul fostului angajator de a va restituie garantia materiala
Problema este ca eu lucrand la o firma de telefonie ca electromecanic,nu am avut niciodata gestiune,patronul neavand motiv sa imi opreasca din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantii rareshu87 rareshu87 am fost angajat la o societate comerciala timp de 2 ani cu functia de agent vanzari, timp in care in fiecare luna mi se retinea 30% din salariu ca si ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani garantie cristian_daniel cristian_daniel Buna ziua, m-am inscris pe acest site deoarece nu aveam unde sa ma interesez despre problema pe care o am si a-si dori o parere inainte de a merge la un ... (vezi toată discuția)
Returnare garantie materiala viviflor viviflor buna ziua,am profesia de asistent farmacie,am lucrat trei ani si cinci luni intr-un lant de farmacii,am demisionat si am stat in preaviz conform legii,la final ... (vezi toată discuția)