avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de comision intre firma externa si persoana ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de comision intre firma externa si persoana fizica din RO

Buna ziua ,

Va solicit sprijinul in lamurirea urmatoarei probleme :
Am o colaborare cu o firma din Slovacia , care imi da un comision pentru identificarea de clienti , pe piata din RO .
1. Exista o posibilitate legala de a incasa acest comision ca persoana fizica (neautorizata) ? Domiciliul meu fiind in Ro , administrator angajat si asociat la un SRL .
2.Avand in vedere ca sunt si angajat , am ceva contributii de platit pe langa impozitul de 16 % ?
3.Trebuie sa ma inscriun in registrul operatorilor intracomunitari ?
4. Mai sunt necesare alte inregistrari ?

Va multumesc .
SD

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:27, 4 Aprilie 2013
1. Din punctul meu de vedere nu.
2. La ce venituri realizate v-aţi gândit când aţi formulat întrebarea? Mă refer la sursa acestora, nu la cuantum.
3. Dacă vorbiţi despre societatea al cărei asociat şi administrator sunteţi, în opinia mea trebuie ca aceasta să fie înregistrată în R.O.I. - a se vedea art. 158 indice 2 alin. 1 lit. c Cod fiscal.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic
Ref. la punctul 2 , obiectul colaborarii mele cu o firma de afara este acela de a gasi clienti care sa cumpere produsele lor . E vorba de echipamente pentru energie regenerabila .

Am pus problema in acest fel deoarece as dori sa evit , evident in mod legal , intrarea banilor in societatea mea si apoi scoaterea lor ca si dividende - costul este maxim .

Ma gandeam la posibilitatea de a incheia un contract de comision direct intre mine si socdin Slovacia .
Pentru a putea desfăşura activităţi de intermediere trebuie să fiţi constituit într-o formă legală de organizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare vasoklucia vasoklucia Buna ziua, este vorba de o societate in Romania care face consultanta manageriala pentru sportivi, ea comision la plasarea ,intermedierea jucatorului. O ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara anomarairam anomarairam Sunt noua in domeniu si as dori o lamurire in legatura cu achizitiile intracomunitare. Directorul m-a anuntat astazi ca luni vom avea o achizitie ... (vezi toată discuția)
Incasare comision de vinzare de la o firma straina callingcard callingcard Situatia este cam asa : Am avut o intelegere verbala cu Jean Duval ( nume inventat ) ca eu sa gasesc ferme de vinzare in .ro si el sa aduca investitori ... (vezi toată discuția)