Buna ziua,
am primit postal sentinta civila in 6.12.2012 emisa de Tribunalul Dej, iar eu avand domiciliul in Orastie
am cateva intrebari:
1.urmatorul pas ar fi sa ma deplasez la Tribunalul Dej si sa fac cerere de definitivare a sentintei?
2. cat dureaza pana se definitiveaza(se pune stampila)? rezolv intr-o zi sa nu fac mai multe drumuri?
3. nu se poate depune cererea si sa mi se trimita postal definitivarea?
4. daca au trecut deja 3 luni de la pronuntarea divortului sunt pasibila sa platesc amenda la schimbarea actului de identitate? (schimbarea numelui - voi reveni la numele anterior)
Incercati prin posta ca sa nu bateti atata drum.
Am avut situatii in care nu ma intelegeam cu ei si chiar din Bucuresti le-am trimis prin posta tot pentru Bucuresti.
Buna seara!
Ceea ce incercati dumneavoastra sa faceti se numeste legalizarea sentintei judecatoresti.
In ceea ce priveste cererea prin care trebuie sa solicitati legalizarea hotararii, puteti sa o formulati si de mana.
Consider ca probabilitatea aplicarii unei amenzi pe considerentul ca ati intarziat sa va schimbati actele cu noul nume este foarte mica, avand in vedere ca nu a trecut foarte mult timp de la pronuntarea hotararii, iar mai mult, fara hotararea in forma legalizata nu puteti va efectuati aceste modificari.
va multumesc pentru raspuns. In cazul in care ma voi deplasa la Tribunalul Dej care a pronuntat sentinta, as dori sa stiu daca pot face aceasta definitivare in aceeasi zi?