avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract

In toamna 2012 am semnat un contract cu o casa de discuri din Romania.Initial dansii mi-au propus sa semnam un contract pe o durata de 5 ani de zile,dar i-am refuzat.Pana la urma am ajuns la o intelegere,si am semnat contractul pe 5 ani de zile,cu specificatia ca in termen de un an de zile ei sa isi indeplineasca diverse obligatii contractuale fata de mine,altfel contractul se va rezilia automat dupa un an de zile.De aprox 6 luni de zile de cand contractul a fost semnat eu nu am primit nici macar o copie a contractului,pe care s-au angajat sa mi-o trimita,sa nu mai spun de obligatiile lor contractuale care nu au fost indeplinite(practic m-au lasat balta,cu contract cu tot).Prin contract eu le-am cedat lor toate drepturile mele de difuzare,nume de scena,compozitii,etc.De 6 luni de zile incerc sa iau legatura cu ei,atunci cand ii sun imi spun ca vor reveni cu un telefon,le-am trimis zeci de mail-uri la care nu se sinchisesc sa imi raspunda...Intrbarea mea este...cum as putea sa renunt la acel contract cat de repede posibil? Nu pot sa nu il recunosc avand in vedere ca eu nici macar acum nu detin o copie a acelui contract? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GabrielCindea , utilizator 21:43, 2 Aprilie 2013
In primul rand ar trebui sa faceti rost de acel contract pentru a vedea in functie de clauzele contractuale cand si in ce conditii poate fi ceruta rezilierea acestuia. Strict referitor la clauza de reziliere la care faceti referire, in cazul in care termenul dansilor de indeplinire a obligatiilor contractuale a fost stabilit prin contract la 1 an de la semnare, deocamdata avand in vedere ca mai sunt 6 luni pana la implinirea termenului, nu puteti uza in mod util de acea clauza. Insa pot fi alte cauze care sa va permita rezilierea, totul depinzand de ce cuprinde exact contractul.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
Madalina Pascu, Avocat
Am incercat in nenumarate randuri sa fac rost de contract,cum spuneam si mai sus,insa nu vor sa colaboreze,ma ignora.Problema este ca pentru mine timpul asta este timp pierdut,sunt bani pierduti,eu somez.Ne-am inteles ca imediat dupa ce semnam contractul sa incepem munca pe baza lui,insa vad ca au uitat intru totul.In contract erau stipulate sume imense pentru reziliere,sute de mii de euro.
Incercati sa ii notificati oficial, prin executor judecatoresc/avocat cu privire la eliberarea unui exemplar al contractului la care de altfel sunteti indreptatit.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
Madalina Pascu, Avocat
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am semnat in calitate de locatar un contract de inchiriere ... cezarica1111 cezarica1111 Buna ziua, am semnat in calitate de locatar un contract de inchiriere imobil iar a doua zi dupa semnare, inainte sa apuc sa platesc chiria in contul ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii magdarossi magdarossi Buna ziua, Doresc sa reziliez contractul de prestari servicii, deoarece am o oferta mult mai avantajoasa pentru asociatia de proprietari , dar conform ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contractele de inchiriere nane406 nane406 Buna ziua, Am inchiriat acum 5 ani un spatiu intr-un mall. Peste 80% din chiriasi au plecat, altii au venit dar spatiile nu s-au reumplut si mall-ul a cazut ... (vezi toată discuția)