avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am semnat in calitate de locatar un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am semnat in calitate de locatar un contract de inchiriere ...

Buna ziua, am semnat in calitate de locatar un contract de inchiriere imobil iar a doua zi dupa semnare, inainte sa apuc sa platesc chiria in contul locatorului, am fost sunat de agentul imobiliar sa imi spuna caproprietarul imobului s-a razgandit si asta e, nu isi asuma nici o responsabilitate. Intre timp eu apucasem sa anunt actualul proprietar ca ma mut si apucasem sa dau comanda de mobila pentru noua locuinta. Avand in vedere ca inca am contractul semnat, locatorul nu are nici o responsabilitate, nu doar morala, ci si de alta natura, financiara, pentru ca a anulat unilateral un contract semnat? Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:25, 23 Iulie 2022
Legal,reziliere contract d elocatiune se poate realiza conditionat de clauzele reciproc asumate si in conformitate cu disp Cod civil
Legal,este ca partea interesata sa anunte oficial,cu respectarea termenului de preaviz reziliere- interesul pentru rezilerea contract daca exista cauze intemeiate sau de forta majora
Multumesc pentru raspuns, conform contractului preavizul este de 30 zile, exista vreun temei legal pentru care rezilierea sa se faca a doua zi dupa semnare, "razgandirea" aceasta are acoperire legala daca inca nu s-a pus in aplicare efectiv contractul, adica nu s-a facut plata de catre locatar- termenul limita pentru plata primei chirii fiind 27 iulie conform contract?
Aici văd eu problema:de obicei se plătește când se semnează nu peste 5 zile sau mai târziu.Cred că a venit altcineva care a plătit pe loc.Nu v-ați înțeles,a fost o problemă de comunicare?
cezarica1111 a scris:
... am fost sunat de agentul imobiliar sa imi spuna ca...

Pot să vă sun și eu să vă spun bună ziua? Produce aceleași efecte cu privire la contractul deja semnat. Adică niciunul.
Aveți vreo notificare din partea poprietarului, conform clauzelor contractuale? Atunci... despre ce vorbim?
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2022
romascanu, moderator
Nu, nu am notificare insa pe de alta parte daca eu ma achit de obligatia de plata conform contractului, mai avand doar cateva zile la dispozitie, eu blochez o suma mare de bani astfel, riscand sa imi fie restituita daca proprietarul chiar e hotarat sa vanda asa cum a zis, in loc sa inchirieze si cel mai probabil e ca nu imi va preda cheile imobilului chiar daca fac plata.

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere nony nony Suntem o institutie publica care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat conform unui contract de inchiriere incheiat pe o perioada ... (vezi toată discuția)