avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea pe bucati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea pe bucati

Se poate face dezbaterea mostenirii pe bucati?Din lipsa de finante as vrea ca in acest an sa fac dezbaterea doar pt masina si peste ceva timp pt restul
Se poate sa dezbateti mostenirea cu privire la o parte din bunurile succesorale. Ulterior solicitati un supliment la certificatul de mostenitor pentru restul de bunuri aflate in masa succesorala.
Da, se poate.
Insa puteti avea surpriza neplacuta ca notarul sa nu vrea sa faca daca valoarea este prea mica pentru ca...nu ar avea timp...
Sa incercati sa nu va enervati daca nu va avea timp notarul...
Se poate dezbate succesiunea doar pt o parte din bunuri. Notarul nu va poate refuza acest lucru. In plus nu sunteti obligat sa aduceti toate actele de proprietate ... ;) ulterior se va face supliment la certificatul de mostenitor eliberat deja. Insa atentie la scurgerea termenului de doi ani de la deces platiti impozit de 1% calculat pe valoarea masei succesorale atat la certificatul de mostenitor cat si la supliment daca depasiti acest termen. In vederea suplimentarii masei succesorale este competent tot notarul care a eliberat primul certificat sau cel ce detine arhiva acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa fac acte de mostenitor maria1956 maria1956 Parintii mi-au decedat in lunile mai si august 2017.Cand am luat in august certif.deces, d-na de la starea civila mi-a spus ca trebuie sa completez o anexa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am facut succesiunea partiala pentru un apartament ... cprn1992 cprn1992 Buna ziua ! Am facut succesiunea partiala pentru un apartament care a apartinut mamei. Mai am niste terenuri si o casa, in alt judet, tot pe numele mamei, pe ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire karina2010 karina2010 Ambii parinti decedati.Tata a decedat in decembrie 2012.Suntem 3 surori si vrem sa dezbatem mostenirea.Dezbaterea mostenirii implica neaparat si terenurile din ... (vezi toată discuția)