avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura în cazul unui divorþ de la distanþã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura în cazul unui divorþ de la distanþã

Buna ziua.As dori sa stiu daca pot divorta din Italia fara sa ma prezint .Lucrez si am domiciliul in Italia si nu pot pleca. Am un copil care este major si nu am nici un fel de pretentii de la sot. as dori sa stiu care sunt procedurile sa pot divorta ,durata etc. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:12, 6 Aprilie 2013
articolul 614 cod pr.civ permite ca prin procura speciala, in cazul dvs acordata avocatului sa puteti divorta, poate fi pronuntat atat un divort amiabil cat si un divort pentru motive temeinice, din culpa reclamantului, paratului sau comuna, cuprinde trei mari etape cererea scisa adresata instantei, faza dezbaterilor orale si administrarii probelor si faza deliberativa, pronuntarea instantei.
Buna seara!
In situatia dumneavoastra este posibila reprezentarea. In acest sens sunt aplicabile dispozitiice Noului Cod de Procedura Civila, art. 920.
Mai este interesant daca sotul dumneavoastra locuieste in Romania sau are domiciliul in strainatate.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
ContSters286654, utilizator
daca sotul nu imi acorda divortul pe care l-am inceput de la distanta ce se intampla si ce trebuie sa fac?
Nimeni nu poate fi obligat sa ramana casatorit cu o persoana.
Daca exista motive temeinice de divort, instanta de judecata va dispune desfacerea casatoriei.
Locuieste in Romania dar este sofer la o firma din tara si iese afara. Ajunge acasa la 3-4 saptamani

Alte discuții în legătură

Divort-citarea paratului Borza Borza Buna . Am o intrebare: la primul termen s-a dispus conformarea din partea reclamantului sa faca dovada ca paratul locuieste la adresa citata(art.616 ind.1 Cod ... (vezi toată discuția)
Problemuta la divort carmenuta.c carmenuta.c Locuim impreuna in apartamentul meu. Eu fac cerere de divort. Presupun ca-l va cita acasa la mine. Daca el nu se prezinta e vreo problema? Cum dovedesc ca a ... (vezi toată discuția)
Divort de la distanta amalia.p amalia.p Am o problema si fiindca este urgenta, am sa fiu cat mai concisa posibil. Eu sunt casatorita, fara copii si fara bunuri de impartit cu sotul meu. De aproape un ... (vezi toată discuția)