avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura în cazul unui divorþ de la distanþã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura în cazul unui divorþ de la distanþã

Buna ziua.As dori sa stiu daca pot divorta din Italia fara sa ma prezint .Lucrez si am domiciliul in Italia si nu pot pleca. Am un copil care este major si nu am nici un fel de pretentii de la sot. as dori sa stiu care sunt procedurile sa pot divorta ,durata etc. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:12, 6 Aprilie 2013
Sunt hotarata sa divortez. Am vrut sa stiu daca el neajungand acasa o perioada mai indelungata ,poate primi citatia si la firma unde este angajat .Trebuie sa primeasca instiintarea sau nu este obligatoriu sa fie prezent la divort.Poate nu vrea sa se prezinte si eu as dori ca divortul sa aibe loc.
Intervenţie moderator

tina1111, am rugămintea să nu mai deschideţi noi discuţii în legătură cu aceeaşi problemă, încălcaţi pct. 3.3 din regulamentul de postare în Forum. Dacă aveţi noi întrebări, continuaţi discuţiile începute.

Vă rog să vă faceţi timp şi să citiţi regulamentul de postare. Mai jos aveţi un link la acesta.
www.avocatnet.ro/content/tag...

Mulţumesc!

Gabriela Pintea

tina1111 a scris:
Vreau sa divortez din italia ,dar sotul meu ajunge rar acasa ,poate si la 2-3 luni.El locuieste in Romania.Nu cred ca vrea sa imi acorde divortul,trebuie neaparat sa primeasca instiintarea acasa sau poate sa o primeasca si la firma unde lucreaza? El trebuie neaparat sa ia la cunostiinta ca eu am inaintat divort? Sau poate sa nici nu participe la proces ca divortul sa aibe loc?

avocat_lascoschi@yahoo.com a răspuns:
Trebuie sa fie legal citat.
Trebuie sa va reprezinte cineva la proces si sa faceti dovada ca aveti resedinta in Italia.
Daca nu va reprezinta nimeni la proces actiunea se va respinge.

tina1111 a scris:
As putea sa fac procura speciala pentru un avocat si sa ma reprezinte avocatul? Dar daca el este citat si nu se prezinta la proces? trebuie sa fie neaparat prezent? Va fi citat de mai multe ori si nu se prezinta,ce se intampla ?El nu cred ca vrea sa imi acorde divortul. Nu sunt copii minori la mijloc nu am pretentii de la el.Eu am domiciliul in Italia si el in Romania dar este plecat mult in deplasari cu serviciul .Poate primi citatia si la firma daca nu se prezinta la proces dupa prima citatie de la domiciliu? Va multumesc.

avocat_lascoschi@yahoo.com a răspuns:
Da, aveti varianta cu avocatul care va poate ajuta mult.
Faptul ca nu aveti copii minori va ajuta de asemenea in ceea ce priveste durata procedurii divortului.
Daca avocatul incepe bine procesul in 2 termene se poate finaliza.
Procesul se va derula in orsul unde are el domiciliul sau la ultimul domiciliu comun.
Aici sa nu va apara incurcaturi...

Poate fi citat si acasa si la locul de munca.
Nu conteaza daca nu vine la proces.
Stie avocatul ce are de facut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-citarea paratului Borza Borza Buna . Am o intrebare: la primul termen s-a dispus conformarea din partea reclamantului sa faca dovada ca paratul locuieste la adresa citata(art.616 ind.1 Cod ... (vezi toată discuția)
Problemuta la divort carmenuta.c carmenuta.c Locuim impreuna in apartamentul meu. Eu fac cerere de divort. Presupun ca-l va cita acasa la mine. Daca el nu se prezinta e vreo problema? Cum dovedesc ca a ... (vezi toată discuția)
Divort de la distanta amalia.p amalia.p Am o problema si fiindca este urgenta, am sa fiu cat mai concisa posibil. Eu sunt casatorita, fara copii si fara bunuri de impartit cu sotul meu. De aproape un ... (vezi toată discuția)