avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contestare recunoastere paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contestare recunoastere paternitate

cer scuze pentru nestiinta mea si doresc daca se poate sa mi raspundeti.in urma unei relatii am un copil de a carei existenta tatal biologic nu stie din motive intemeiate .de rusinea parintilor am facut rost de un,, tatic ,,si la nastere mi a recunoscut copilul .azi multumesc din suflet persoanei dar as vrea sa si reia libertatea totala de a nu avea de a face cu acest copil decit amicitia la care tinem mentionez ca el este de acord cu mine in ceea ce fac imi doresc doar custodia in totalitate a copilului meu .nu mi permit ca tatal biologic sa fie implicat in actiunile mele deoarece material ma ajuta tot parintii mei la care copilul creste o data cu mine.vreau sa iau decizii singura pentru copilul meu .din acest motiv va rog sa mi spuneti ce trebuie sa fac si ce posibilitati am .va multumesc.
Doar prin proces se poate si cu conditia sa achitati testul ADN in cuantum de 2700 lei.
Unu. Custodia priveste numai bunurile, doamna, nu oamenii. Privitor la oamenii foarte tineri exista institutia autoritatii parintesti care contine atat drepturi cat si obligatii pentru parinti.
Doi. Faptul ca tatal si fiul/fiica nu se cunosc si ca ati hotarat sa-i tineti la distanta unul de celalalt mi se pare gresit atat moral cat si legal.
Trei. In mod firesc, nimeni nu ar trebui sa poata solicita protectia statului pentru a savarsi o fapta profund imorala insa, avand in vedere ca in traim in Romania, s-ar putea chiar sa aveti succes in ciuda dispozitiilor din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.
Asa, ca idee, ar trebui sa vedeti disp. art. 14 din aceasta lege ca sa va dati seama ca il privati pe copilul d-voastra de cateva drepturi fundamentale:

Art. 14 (1) Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
(2) Copilul are dreptul de a-si cunoaste rudele si de a intretine relatii personale cu acestea, precum si cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, in masura in care acest lucru nu contravine interesului sau superior.
(3) Parintii sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot impiedica relatiile personale ale acestuia cu bunicii, fratii si surorile ori cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, decat in cazurile in care instanta decide in acest sens, apreciind ca exista motive temeinice de natura a primejdui dezvoltarea fizica, psihica, intelectuala sau morala a copilului.
Patru. Sunt convins ca aveti o explicatie aproape perfecta pentru "de ce nu trebuie sa-si cunoasca tatal" insa pur si simplu nu aveti dreptul sa faceti asa ceva.
Contestati in instanta recunoasterea care nu corespunde adevarului, copilul nu va mai avea tata in certificat.
Veti cita taticul, veti avea nevoie si de martori. Poate pentru instanta va fi suficient un test serologic, un test ADN costa tare mult.
Daca veniturile dvs sunt mici, puteti cere ajutor public judiciar , cererea se depune la aceeasi instanta.
multumim pentru cuvintele dumneavoastra dar lasam moralitatea afara din discutie oricaruia ai place a avea o adevartata familie dar lasam asta deoparte am decis si asa va ramine .sunt multi copii care au tata dar nu ai simt prezenta.al nostru nu il are dar prezenta o sustine prin unchi bunici si alti pentru care nu ar inlocuio cu nici una din comorile lumii inca o data multumim cerem raspuns direct la intrebare nu sugestii de moralitate cum ati spus e de mult pe apa simbetei in romania
@claudiamihaela,

Aţi scris doar15 randuri. Dar eu, cu mintea avocatului setata pe neconcordanţe, indraznesc să afirm: aici nu scrie mama copilului. (mai degrabă bunica).

M-aş mira să fi greşit, dar cu neputinţă, fireşte că nu e.

Gândiţi-vă bine. Dacă nu reuşiţi să cocoloşiţi adevărul nici măcar în 15 rânduri, cum o s-o faceţi într-o viaţa?





Alte discuții în legătură

Tabără copil Martonze Martonze Bună ziua, Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca ... (vezi toată discuția)
Viata bate filmul amatheea amatheea Oricat de bineintentionat ai fi,uneori in viata se poate intampla sa mai si primesti \"palme\",desi nu le meriti...de ce este asa,nu stiu... acum cateva luni ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)