Martonze a scris:
In completare, nu aveti dreptate.
Ei cauta impreuna solutia.
1. Dreptatea este a celui care argumentează mai bine. (ªi nu este loc mai bun decât justiţia spre a vedea cum trece adesea dreptatea din tabara celui ce o are în mod obiectiv, în tabara celui ce argumentează mai bine).
2 Cine sunt
EI, cei despre care spuneţi că ar căuta
împreună soluţia?
Aşa cum spuneam pe pagina precedentă, mă tem că nu e nici măcar MAMA cea care caută soluţia, ci o persoană care, ne(mai)având viaţa ei proprie, simte nevoia s-o croiască pe-a altuia (aici am fost a naibi, stiu, dar textul scris lasă să se vadă cel puţin o
puternică influenţă a altei persoane, chiar dacă ar fi scris de mamă).
Or, soluţiile în această materie, în care VIAŢA bate filmul când ţi-e lumea mai dragă, ar trebui să plece de la premisa:
Orice om vrea să fie fericit şi să evite suferinţa
Cine vrea să fie fericit în cauza asta!? :wassat:
Dacă-mi cere cineva, îi dau şi soluţia fericirii sale prezente şi vanitoase, cu consecinta nefericirii viitoare,
atât a sa, cât şi a tuturor celor cărora le-a croit viaţa, chiar dacă la naştere nu le-a cerut părerea, dar vreau să mă asigur că
a înţeles care pot fi consecinţele
şi e gata să şi le asume.
Altfel, soluţia ONESTÃ este chiar în titlul topicului = contestarea recunoaşterii de paternitate (
cu sau fără stabilirea paternităţii faţă de tatăl biologic ... în funcţie de motivele acelea întemeiate cu care nu m-a uimit nimeni în topicul acesta, dar sunt gata să admit că există).
Ceea ce faceti dvs. Martonze este să vă asumaţi rolul de ţap ispăşitor pentru nefericirile viitoare ale celor cărora le oferiţi soluţiile ...simple. (asta în cazul în care vor deveni vreodată conşţienţi că ei
singuri şi-au dinamitat soclul pe care ar fi vrut să le ridice copilul lor statuie. Câţi aţi auzi pe lumea asta zicând:
oare ce-am făcut să merit asta? Câţi aţi văzut să caute în trecutul lor vreun răspuns?).