Am nevoie de imputernicire din partea tatalui pentru a locui in alta tara impreuna cu copiii.
Tatal a plecat in lumea"lui"acum cateva luni si nu vrea sa coopereze in ceea ce priveste actele copiilor,nu suntem divortati dar in schimb am solicitat judecatorului abandonul familiar Din partea tatalui ramanem telefonic sau pe skype doar cu promisiuni de genul;bine bine,o sa vad,nu e o problema,cand ai nevoie,da...cum sa nu,si ramanem cu vorbele.
Precizez inca o data ca trebuie sa ma mut in alta tara, si pentru a putea inscrie copiii la scoala voi avea nevoie si de semnatura sau de prezenta lui,care ambele lipsesc cu desavarsire..
Nu stim cu exactitate unde este tatal in momentul acesta,poate fi in Romania cateva zile,iar de saptamana viitoare poate pleca in Germania si peste alte 3 zile se reintoarce in Romania.
Timpul este foarte scurt si nu stiu unde si cui trebuie sa ma adresez pentru a putea dispune de o hotarare judiciala intr-un timp atat de scurt.Pot face o declaratie pe proprie raspunderella notar ?Ma poate orienta un avocat ?Ce pasi trebuie sa urmez in cazul in care tatal nu este de gasit iar in 3 luni trebuie sa ma mut in alta tara?
Offtopic:a trebuit sa modific textul pentru a face mai completa intrebarea.;nu suntem divortati!
Situatia este foarte incurcata si ca sa se grabeasca lucrurile este destul de complicat.
Cu siguranta ca avocatul va poate ajuta deoarece fara avocat nu cred ca v-ati descurca. Deci, ati avut o idee inspirata.
Doar sa aveti grija sa va angajati un avocat care sa se descurce foarte bine in lumea dreptului pentru ca procesul nu este deloc simplu si mai depinde si daca va apare tatal la proces...
Din ce an aveti hotararea judecatoreasca?
Daca va trebui sa va judecati o problema ar fi si aceea cu ancheta sociala.
Veti avea nevoie de acte sa dovediti situatia din strainatate.
Sunteti inconfundabil .Din prima zi cand v.-am citit am observat cu placuta surprindere ca stiti sa va faceti reclama,nu numai d-voastra personal dar si intregii bresle pe care o reprezentati :dance: ,ceea ce este un punct forte in secolul XXI.
Dispun de o inspiratie si un fler logic in astfel de situatii si chiar reusiti sa imi scoateti un
zambet :bow:
Vreti sa imi mai cititi inca o data intrebarea pe care a trebuit sa o reeditez?
Puteti fi mai concis?
Multumesc frumos!
Chestia cu reclama nu este reala.Va trebuie avocat pentru ca redactarea actiunii sa fie conform legii , motivata in fapt si in drept.La proces se pot ridica tot felul de probleme de instanta si sa ceara lamuri.
Este normal sa aveti avocat priceput la proces pentru ca procesul este complicat.
Nu veti iesi din tara cu minorul prin instanta decat daca veti obtine castig de cauza si actiunea se poate si respinge.
Va trebui stabilit domiciliul minorului la resedinta dvs. din strainatate si fara ancheta sociala instanta nu o sa accepte finalizarea procesului.
Daca se face an heta intr-o luna procesul se poate termina in doua luni.
Daca apar anumite probleme procesul poate dura mult mai mult.
Greu sa terminati in 3 luni deoarece hotararea trebuie sa fie si definitiva ca sa puteti iesi din tara cu minorul.
Daca terminati procesul in doua luni dar se face redactarea hotararii in 3 luni inseamna cel putin 5 luni.
Intelegeti de ce este complicat?
Cel mai bine ar fi sa dati de tata sa va dea acordul- unul pt pasaport ( daca aveti nevoie), apoi altul pt a iesi din tara cu copiii si altul ( tradus si apostilat) pt inscriere la scoala ( daca e cazul si aveti nevoie in tara respectiva).
Daca nu aveti un acord din partea lui, va puteti adresa instantei si pe calea ordonantei presedintiale , insa trebuie sa dovediti urgenta - ar putea fi faptul ca trebuie inscris la scoala pana la o anumita data. Pt a obtine incuviintare de la instanta pt a muta copilul, ar trebui sa aveti o legatura cu tara aia, fie ca aveti contract de munca acolo, platiti chirie la o locuinta, aveti rudele acolo etc
Neintelegerile dintre parinti Art. 486
Ori de cate ori exista neintelegeri intre parinti cu privire la exercitiul drepturilor sau la indeplinirea indatoririlor parintesti, instanta de tutela, dupa ce ii asculta pe parinti si luand in considerare concluziile raportului referitor la ancheta psihosociala, hotaraste potrivit interesului superior al copilului. Ascultarea copilului este obligatorie, dispozitiile art. 264 fiind aplicabile.
Locuinta copilului Art. 496
(1) Copilul minor locuieste la parintii sai.
(2) Daca parintii nu locuiesc impreuna, acestia vor stabili, de comun acord, locuinta copilului.
(3) In caz de neintelegere intre parinti, instanta de tutela hotaraste, luand in considerare concluziile raportului de ancheta psihosociala si ascultandu-i pe parinti si pe copil, daca a implinit varsta de 10 ani. Dispozitiile art. 264 raman aplicabile.
(4) Locuinta copilului, stabilita potrivit prezentului articol, nu poate fi schimbata fara acordul parintilor decat in cazurile prevazute expres de lege.
Transfer scoala
danyleca
Buna ziua!
Sunt in divort cu sotul meu si avem un copil de 16ani, termina clasa a IX-a la seminar, dar nu-si mai doreste sa urmeze aceasta scoala si vrea sa-l ... (vezi toată discuția)