as dori sa supun atentiei d-voastra urmatoarea situatie: am inchiriat un spatiu comercial si la data de 1 aprilie mi-a expirat contractul. In data de 28-29 martie cand am mers sa-mi iau lucrurile de acolo proprietarul schimbase incuietorile.
As vrea sa stiu pe ce temei pot sa-l actionez in instanta? Fapta sa poate fi considerata o fapta penala? Cum pot sa-mi recuperez banii pe care i-am platit firmei de mutat in zilele in care nu am reusit sa imi scot lucrurile de acolo.
de asemenea in baza contractului am depus o garantie la data semnarii acestuia si acum proprietarul refuza sa o restituie. cum trebuie sa procedez?
da..am un contract de inchirere si acolo este prevazuta restituirea garantiei la data predarii bunului, insa date fiind imprejurarile din ultimele 2 zile de contract nu s-a putut discuta cu proprietarul in vederea intocmirii unui proces verbal de predare primire. Am insa o adresa care am inregistrat-o la finante si in care este mentionat faptul ca predarea imobilului s-a facut in conformitate cu prevederile contractului.
daca nu reusesc sa-mi recuperez garantia care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i fac?
despre ce fapta penala vorbim? tulburare de posesie?
nu as putea sa cer resituirea garantiei pe calea somatiei de plata? trebuie sa merg inainte la mediator?
daca din greseala am platit mai mult la chirie in fiecare luna cum as putea recupera banii platiti?