avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Impotriva cui fac plangerea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Impotriva cui fac plangerea?

in calitate de persoana juridica am inchiriat un spatiu de la o alta firma si s-au ivit unele neintelegeri. As vrea sa formulez o plangere pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciului impotriva proprietarului, insa nu stiu mai precis pe cine sa indic in plangere.
Pot sa indrept plangerea impotriva administratorului (persoana fizica) firmei?
Nu cred că poate fi vorba despre infracţiunea de violare de domiciliu. Domiciliul este locul unde locuisc persoanele fizice , persoanele juridice au sediu .
Ce a făcut mai concret proprietarul?
am avut un contract de inchiriere cu firma respectiva si inainte de rezilierea contractului mi-a interzis accesul in sediu
Incercati sa solicitati despagubiri in civil pentru perioada cat ati fost privat de dreptul de a folosi spatiul.
Da, răspundearea locatorului nu pare a fi una de natură penală , ci una civilă întrucât , prin contract, locatorul s-a obligat să asigure folosinţa spaţiului pe toată durata locaţiunii.În plus, locatorul are şi o obligaţie de garanţiei a folosirii liniştite a spaţiului închiriat. Dvs. puteţi solicita despăgubiri pentru lipsa de folosinţă a spaţiului şi pentru prejudiciul cauzat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare prevederi contract inchiriere de catre proprietar ariana03 ariana03 buna ziua as dori sa supun atentiei d-voastra urmatoarea situatie: am inchiriat un spatiu comercial si la data de 1 aprilie mi-a expirat contractul. In data ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu cod penal nou cristiursa cristiursa conform noului cod penal constituie infractiune patrunderea fara drept in sediul unei persoane juridice daca persoana juridica respectiva este controlata de ... (vezi toată discuția)
Contract chirie intre pfa si srl, proprietar persoana fizica norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -Persoana fizica P este proprietarul unui apartament A. -aceeasi persoana fizica are ... (vezi toată discuția)