avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Descoperire card in caz de demisie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Descoperire card in caz de demisie

Buna ziua,

La firma unde lucrez in prezent am facut un overdraft pe cardul de salar. Daca intentionez sa plec la alta firma si platesc (virez) in continuare in fiecare luna o suma de bani pe cardul pe care am overdraftul (fara ai folosi ulterior), poate banca sa imi ceara sa rambursez intreaga suma? Este necesar sa achit suma integrala in momentul cand plec sau pot, asa cum am spus mai sus, sa acoper intreaga suma in urmatoarele 3 luni, cu toate ca nu mai lucrez in firma respectiva?

Va multumesc anticipat pentru raspuns

Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 14:59, 3 Aprilie 2013
Daca veti vira salariul in continuare in acel cont, nu cred ca se va anula conventia de overdraft.
Depinde cum e incheiata conventia cu banca.
Raspunsul nu il puteti avea decat de la banca.
Multumesc pentru raspuns.
Nu cred insa ca se va folosi aceeasi banca. Ce se poate intampla daca nu anunt banca de schimbare si virez banii in continuare urmand sa inchid cardul cand se ramburseaza suma integral?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
kodrutz, utilizator
Am vorbit cu banca si am elucidat misterul. Atata timp cat contul nu trece pe minus, nu e nici o problema si pot achita si daca plec la alta companie.


Va multumesc frumos pentru raspuns

O zi frumoasa!
ati intrebat la banca respectiva si despre dobanda/comisioane, fiind vorba despre o conventie pentru plata salariilor, in baza careia ati beneficiat si de overdraft-ul respectiv, este foarte posibil ca dobanda sa fie negociata, iar in momentul in care veti parasi compania respectiva sa nu mai beneficiati de un pricing preferential si sa treceti pe conditii standard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperatori creante elena - alina elena - alina in perioada cand am fost angajata am facut un card cu o descoperire de cont in valoare de 3000 lei. ultimul salariu s-a virat in luna iulie iar de atunci am ... (vezi toată discuția)
Descoperire card- blocare cont pentru ca nu mai sunt angajat popa01921 popa01921 Pana de curand am lucrat la Mechel tgv ,acestia au anuntat banca Raiffeisen ,ca urmeaza sa fiu disponibilizat,ca urmare banca mi-a blocat contul desi nu am ... (vezi toată discuția)
Card de salariu cu forta crispc crispc Buna ziua, Am avut un incident cu o institutie bancara si nu stiu cum este mai corect sa procedez. Acum aproximativ 1 luna au sosit la sediul firmei unde ... (vezi toată discuția)