La firma unde lucrez in prezent am facut un overdraft pe cardul de salar. Daca intentionez sa plec la alta firma si platesc (virez) in continuare in fiecare luna o suma de bani pe cardul pe care am overdraftul (fara ai folosi ulterior), poate banca sa imi ceara sa rambursez intreaga suma? Este necesar sa achit suma integrala in momentul cand plec sau pot, asa cum am spus mai sus, sa acoper intreaga suma in urmatoarele 3 luni, cu toate ca nu mai lucrez in firma respectiva?
Daca veti vira salariul in continuare in acel cont, nu cred ca se va anula conventia de overdraft.
Depinde cum e incheiata conventia cu banca.
Raspunsul nu il puteti avea decat de la banca.
Multumesc pentru raspuns.
Nu cred insa ca se va folosi aceeasi banca. Ce se poate intampla daca nu anunt banca de schimbare si virez banii in continuare urmand sa inchid cardul cand se ramburseaza suma integral?
ati intrebat la banca respectiva si despre dobanda/comisioane, fiind vorba despre o conventie pentru plata salariilor, in baza careia ati beneficiat si de overdraft-ul respectiv, este foarte posibil ca dobanda sa fie negociata, iar in momentul in care veti parasi compania respectiva sa nu mai beneficiati de un pricing preferential si sa treceti pe conditii standard.