avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce documente trebuie sa trimita executorul unui ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce documente trebuie sa trimita executorul unui angajator ptr. infiintarea popririi salariale ptr un angajat?

Sunt persoana fizica autorizata si am primit o comunicare din partea unui executor judecatoresc ptr poprirea unei treimi de salariu a unuia din cei 4 angajati pe care ii am.

Am chemat angajatul si i-am aratat documentul de la executor. Angajatul m-a rugat sa nu ii retin ptr inceput banii intrucat executorul nu a prezentat si incheierea judecatoreasca. Angajatul m-a rugat sa solicit mai intai executorului incheierea si dupa aceea sa pun poprirea in aplicare.

Va rog sa ma sfatuiti cum e corect sa procedez.
Am indoieli ptr ca eu insumi am vazut cum un executor a venit sa ridice o masina executata silit si nu a putut face acest lucru ptr ca politistul chemat i-a cerut executorului sa prezinte incheierea judecatoreasca si acesta nu o avea la dansul in acel moment.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 12:10, 3 Aprilie 2013
Executorul ar trebui sa va trimita urmatoarele acte:
- titlul executoriu - hotarare judecatoreasca, ctr de credit, ctr. de leasing etc
- hotararea judecatoreasca de incuviintare a executarii.
- adresa de executare. In practica am observat ca 99% din executari omit sa trimita macar o copie a hotararii de investire.
Va recomend sa luati legatutra cu executorul telefonic sau sa-i transmiteti o adresa scrisa prin care sa-i puneti in vedere ca nu puteti face poprirea salariului decat dupa ce va transmite hotararea de investire.
Legea ( art. 453 vechiul cod civil ) nu mentioneaza nimic despre incheierea de incuviintare. Doar daca executarea silita se face pe actualul Cod de procedura trebuie atasata si incheierea de incuviintare.
Oricum, nu aveti voie sa nu infiintati poprirea, chiar daca lipseste unul din actele mentionate.
Dv sunteti obligat sa infiintati poprirea, iar daca angajatul are obiectiuni la adresa de infiintare a popririi si documentele ce insotesc adresa, poate fomula contestatie la executare.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
m_ella2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde gasim model de cerere de incuviintare a executarii silite petrans petrans am nevoie de o astfel de cerere pentru un debitor ce nu a platit nici dupa dispunerea judecatoreasca definitiva (vezi toată discuția)
Titlu executoriu viomari viomari Bun ziua, Am o mare nelamurire,azi am fost la judecatoria sect 3 pentru a investi o sentinta cu titlu executoriu si ce credeti ca am patit? D-na de la ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar gh3gh1 gh3gh1 am primit de la un executor judecatoresc o adesa de infiintare a popririi pe salariul unui angajat, insotita de o incheiere de incuviintare silita. Executorul ... (vezi toată discuția)