avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pentru motive care nu tin de persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului

Bună ziua,
Vă rog să ma ajutați în următoarea problemă:
Firma la care lucrez a avut un punct de lucru pe care l-a închis la sfârșitul lunii martie 2013 din cauza faptului că nu ni s-a mai prelungit contractul de închiriere și datorită dificultăților economice nu o să mai deschidem alt punt de lucru. Acolo aveam un angajat pe care îl concediem în baza art. 65 alin 1 din Codul Muncii.
Întrebările mele sunt următoarele:
1. care sunt etapele pe care trebuie să le parcurg pentru a putea realiza concediere?
2. ce documnete trebuie să redactez în acest sens?
3. cum fac completarea în Revisal având în vedere că trebuie să acord și preavizul de 20 de zile lucrătoare?
4. care este termenul la care se transmite Revisal-ul în această situație?
Vă mai rog să mă ajutați cu modele de documnete necesare pentru a realiza concedierea.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: IGHI , utilizator 12:01, 3 Aprilie 2013
1. - Hotarare AGA - desfiintarea postului;
- Notificare preaviz - salariatului vizat ;
- Preaviz ;
- Emitere si comunicare a deciziei de concediere ;
- Emitere adeverinta vechime si adeverinta pt. somaj .

2. Trebuie redactate toate documentele amintite la pct. 1
3. Completarea in ReviSal se face la data incetarii preavizului .
4. Data incetarii preavizului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post lilianan lilianan Buna ziua, as vrea sa restructurez un post si as vrea sa ma ajutati , daca se poate, cu etapele concedierii individuale, eventual formulare Multumesc (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna ziua. Am o salariata care a revenir din CIC pana la doi an pe 01.05.2016. Am reactualizat CIM, dar mi-am redus activitatea la firma si nu mai am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Somaj rusualexandra rusualexandra care sunt conditiile si pasii ce trebuiesc urmati ca o societate sa trimita salariatii in somaj ? (vezi toată discuția)