avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - angajat cu norma intreaga
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - angajat cu norma intreaga

Buna ziua,

Sunt angajata a unei firme cu norma intreaga si as dori sa imi deschid si un PFA cu norma fixa. Intrebarea mea este urmatoarea: ce taxe trebuie sa platesc pentru contributia la pensii, sanatate, impozit? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:21, 3 Aprilie 2013
Pentru ca sunteti deja angajat cu contract de munca in alta parte, veti avea de platit impozitul de 16% si contributie la sanatate pentru acel pfa impozitat pe norma de venit. Sunt patru rate anuale de plata, pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru.
Le voi plati la valoare intreaga sau la procent din norma?
Baza de calcul e norma de venit stabilita la nivelul judetului dumneavoastra de catre administratia financiara.
Dupa ce va inregistrati la registrul comertului ca pfa si depuneti declaratie la administratia financiara, o sa va vina acasa decizia de impunere cu valorile si ternenele de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interprindere individuala Andrey23 Andrey23 Am fost la camera de comert am deschis un II am luat certificatul de inregistrare si cel constatator si as vrea sa stiu ce trebuie depus la finante si cum se ... (vezi toată discuția)
Termen pentru plata contributiilor pfa vidicanioan vidicanioan Buna ziua Daca am deschis un pfa la 01.08.2013, in domeniul testarea opiniei publice,serviciu care il prestez pe baza de contract cu prima ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)