Buna ziua,
Sunt angajata unei societati comerciale. As vrea sa stiu daca exista o cale legala de a compensa suma adunata in "FUASS concedii medicale" (contul 4317).
Tin sa mentionez ca s-au depus cereri la Casa de Sanatate in vederea rambursarii acestor bani insa desi prima cerere s-a depus in 2010 pana in momentul de fata nu am primit nici un ban.
Ma intrebam daca se poate sa nu mai platim " Contributia pentru asigurari de sanatate datorata de angajator" pana se stinge acesta suma, pentru ca este o suma destul de mare pe care din pacate nu reusim sa o recuperam.
Va multumesc frumos,
Nu puteti sa compensati astfel.
Va sugerez sa faceti o adresa catre Casa de sanatate, in care sa invocati art. 24 din Ordinul 430/2010 ptr. modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, unde se mentioneaza obligatia casei de sanatate de a efectua plata sumelor in termen de 30 de zile.
Eu asa procedez, apoi ma duc la persoana care se ocupa de dosarul respectiv si insist pana cand se rezolva. Acum o saptamana am obtinut 14000 lei pentru concedii medicale din perioada februarie - iunie 2012.
Rambursarea concediilor din anul 2010 se prescrie in 2013, deci ar fi bine sa va grabiti.