avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutoooor!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutoooor!

Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc peste 2 luni. Firma la care lucrez plateste salariile pe bucati (azi un milion, peste o saptamana inca 2...). Ce fac atunci cand trebuie sa-mi ridic lunar indemnizatia pentru cresterea copilului? Zeci de telefoane , drumuri facute poate degeaba la firma care este undeva in afara orasului... Ingrozitor!. Ce ma sfatuiti sa fac? Mai este cineva intr-o astfel de situatie? Nu vreau sa umblu prin tribunale si nici sa " ma pun rau" cu patronul. Care credeti ca este solutia?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:49, 12 Aprilie 2005
Pe perioada maternitatii si cresterii copilului pana la 2 ani, contractul tau de munca este suspendat. Plata indemnizatiei tale este virata de CAS angajatorului pentru ati fi retribuita.Nu te plateste angajatorul in acest caz, lui intrandu-i banii in cont pt.tine.El nu poate spune in cazul tau ca nu iti plateste salariul datorita lipsei productivitatii sale, vanzarii sau indiferent cu ce se ocupa.
Fa-ti un card la o banca si roaga-i sa-ti vireze banii pe el, pentru ca in situatia ta sa nu te mai deplasezi pana la servici.
Este adevarat ca banii sunt virati de CAS. Dar sunt convinsa ca nu o sa-mi plateasca imediat . O sa-i foloseasca pentru alte plati asa cum face si in prezent cu salariile. O sa se scuze politicos ca a avut nevoie de ei si ca o sa mi dea cat de repede poate.
Este adevarat ca nu te plateste angajatorul, dar de fapt, indemnizatia ti-o da tot angajatorul, aceasta scazandu-se apoi din CAS-ul pe care angajatorul il datoreaza statului si il vireaza acestuia, in fiecare luna.
Scrie la Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei sau la Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale.
Nu te lua dupa anonimul ce a postat mai sus ca s-ar putea din concediu ingrijire copil sa intri in somaj.
Banii care trebuie sa-i primesti trebuie sa ii dea tot patronul, el urmand sa se compenseze cu Casa de Sanatate.
Ideia cu cardul cred ca e cea mai buna si cred ca ar trebui sa vorbesti cu angajatorul despre asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nesemnarea statului de plata de la angajare pana in prezent darkone darkone buna ziua, revin cu o problema, sunt angajata din septembrie la o firma de distributie ca agent de vanzari, la toti colegii mai vechi se face virarea ... (vezi toată discuția)
Salariu din contract papillon papillon Buna ziua! Se aplica sanctiuni pt angajatorii care trec in contract un salariu brut mai mic decat cel ce ar fi corespus salariului net negociat si platit ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal andreeabg andreeabg Buna ziua! Banii pentru concediul prenatal si pentru cel de lauzie pot sa-i ridic personal in cazul in care nu doresc sa mi-i vireze angajatorul din diferite ... (vezi toată discuția)