avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... \\" vanzare\\" teren agricol fara formalitati funciare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

" vanzare" teren agricol fara formalitati funciare

Doresc sa vand un teren agricol, format din 2 tarlale diferite inscrise in doua titluri de propietate diferite (aflate pe raza unei singure comune). Dreptul de proprietate este dovedit de 2titluri de proprietate emise pe numele tatalui (in prezent decedat) si al fratelui sau fiecare cu o cota de 1/2 astfel: 1.mostenitori ai mamei lor si 2.mostenitori ai unui bunic. terenurile sunt identice ca suprafata asa ca ei au luat hotarara ca fiecare sa lucreze cate o parcela intreaga si nu jumatate cu jumatate asa cum este legal, de aici si unele confuzii de identitate ale terenurilor.Deasemeni exista si un certificat de mostenitor (intocmit la succesiune in urma decesului tatalui meu) incheiat in urma cu 2ani , din care reiese mostenitori legali sotia supravietuitoare 2 fii(un al 3-lea a renuntat la succesiune in fata notarului) din care unul minor.
Odata ce am luat hotararea au inceput sa apara si unele probleme. Am un contract de arenda incheiat pe acest teren, arendasul ofera o suma derizorie si refuza sa semneze un inscris din care sa reiasa ca este deacord cu vanzarea terenului catre al doilea client. Am fost cu toate actele necesare la o persoana care intocmeste CF pentru a-mi se oferi detalii despre situatia acestui teren, de aproximativ o saptamana nu am primit nici un raspuns. Al doilea cumparator vrea sa grabeasca un pic procedura si mi-a propus sa-l imputernicesc sa se ocupe dumnealui de intocmirea formalitatilor. Ce riscuri apar in situatia data? in aceasta imputernicire pot cere ca din momentul intocmiri ei plata impozitului si a altor taxe pentru acest teren sa revina in seama viitorului propietar?

Alte discuții în legătură

Buna ziua am următoarea situație. suntem 2 frați. după moartea ... ela2008 ela2008 Buna ziua Am următoarea situație. Suntem 2 frați. După moartea tatălui s a făcut succesiune, fratele mai mare a rămas cu mama in casa si curtea de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un teren dat în arenda pe 10 ani. pot vinde terenul ... ramonap80 ramonap80 Bună ziua, Am un teren dat în arenda pe 10 ani. Pot vinde terenul ,si daca da în ce condiții? (vezi toată discuția)
Buna ziua, am moștenit de la părinții mei o suprafața de ... adelaneagoe adelaneagoe Buna ziua, am moștenit de la părinții mei o suprafața de teren arabil ( succesiunea am făcut-o ) care era dat in arenda de tatăl meu. Arendașul susține ... (vezi toată discuția)