avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Am un teren dat în arenda pe 10 ani. Pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Am un teren dat în arenda pe 10 ani. Pot vinde terenul ...

Bună ziua,

Am un teren dat în arenda pe 10 ani. Pot vinde terenul ,si daca da în ce condiții?
Cel mai recent răspuns: ramonap80 , utilizator 00:54, 20 Octombrie 2022
Puteti vinde terenul, drept de preemtiune avandu-l arendasul. Daca arendasul nu vrea sa cumpere si ati gasit un alt potential cumparator, atunci cititi cu atentie ce scrie in contractul de arenda, pentru ca nu-l puteti evacua pe arendas cand doriti. Trebuie sa existe niste clauze scrise in acest sens. Daca nu exista, ceea ce nu m-ar mira, atunci singura solutie este sa va intelegeti amiabil cu arendasul - fie sa cumpere el, fie sa paraseasca terenul dupa un termen convenit de comun acord.
Bună seara,
Arendasul vrea sa cumpere terenul,numai ca nu oferă o suma rezonabila. O oferta rezonabila a venit din partea altei persoane.
Nu exista clauze scrise care sa ne ajute,dar ne poate ajuta poate faptul ca la momentul intocmirii contractului,pământul nu era încă în proprietatea sotului,iar taxa de succesiune era în curs. Nici acum,după 2 ani ,actele de proprietate încă nu sunt terminate.
Va multumesc

Dorin Voicilas a scris:

Puteti vinde terenul, drept de preemtiune avandu-l arendasul. Daca arendasul nu vrea sa cumpere si ati gasit un alt potential cumparator, atunci cititi cu atentie ce scrie in contractul de arenda, pentru ca nu-l puteti evacua pe arendas cand doriti. Trebuie sa existe niste clauze scrise in acest sens. Daca nu exista, ceea ce nu m-ar mira, atunci singura solutie este sa va intelegeti amiabil cu arendasul - fie sa cumpere el, fie sa paraseasca terenul dupa un termen convenit de comun acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren dritaS dritaS Am un teren de 3 ha dat in arenda pe o perioada de 5 ani (sunt in anul doi de contract)si doresc sa-l vand . Pot sa-l vand? (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un teren daca arendasul incearca sa imi puna piedici? zensunnit zensunnit In primul rand, buna ziua. Detin un teren de 5 Ha si este dat in arenda . In ultima vreme m-am tot gandit sa il vand, iar inainte de a semna ultima data ... (vezi toată discuția)