avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Administratorul unei instituţii bugetare a demisionat începând cu data de 01.04.2013, are dreptul la 6 zile de concediu de odihnă, se va acorda concediul de odihnă şi apoi preaviz??? Cum este corect??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 3 Aprilie 2013
Pe perioada preavizului se poate lua CO ...
Daca administratorul doreste sa-si efectueze in perioada de preaviz concediul neefectuat si conducerea ii aproba cererea de CO, isi va efectua CO solicitat in perioada de preaviz.
art.81 din Codul Muncii
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
In caz contrar, cele 6 zile de concediu neefectuat vor fi platite la iincetarea contractului.
Corect sunt ambele variante expuse : CO suprapus peste CO sau compensarea in bani a CO neefectuat la incetarea c.i.m., asa cum v-a spus colega noastra @zinaida.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada de preaviz ina 64 ina 64 Buna ziua, sora mea si-a gasit un serviciu mai bun in alta parte , a depus cererea de demisie cu preavizul de 20 de zile lucratoare, dar mai are de luat 4 ... (vezi toată discuția)
Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Demisie + co neefectuat Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Cum procedeaza un salariat care vrea sa demisioneze dar nu si-a efectuat concediul de odihna? Poata sa intrerupa preavizul cu concediul de ... (vezi toată discuția)