buna ziua.matusa mea a fost violata in noiembrie 2012 iar politia la arestat imediat pe inculpat.matusa a fost chemata sa dea declaratie la judecatoria tg neamt{de unde este si ea} iar apoi sa desfasurat procesul in lipsa ei.in februarie inculpatul a fost declarat vinovat si a primit 2 ani si 6 luni de inchisoare.acesta a facut recurs la TG NEAMT si nu ia fost aprobat...probabil a facut si la Bacau unde ia aprobat desi nu este normal..viol cu pedeapsa de doi ani si se aproba recursul? acum matusa a primit citatie sa se prezinte la bacau la judecatorie pe 23 mai....ce se intampla daca nu se prezinta? are 72 de ani,nu are copii si o pensie de 350 de lei.nu vrea nici un fel de daune si se teme ca o sa-l elibereze .nu stie carte,,,nu are cum sa ajunga la bacau.va rog din suflet sa-mi dati un raspuns.
Relatiile furnizate de dvs. sunt insuficiente. Daca spuneti ca infractiunea de viol s-a judecat in toate cele 3 faze procesuale, fond, apel si recurs si ca inculpatul a fost achitat in recurs (eu asa am inteles din remarca dvs. ca s-a aprobat recursul), acum o noua citatie primita de la judecatorie nu poate privi aceeasi fapta. Poate este vorba despre altceva in dosarul de la judecatorie. Sau, asa cum banuiesc eu ca este de fapt, s-a dispus casarea deciziei tribunalului si a judecatoriei si s-a dispus trimiterea cauzei la judecatorie pentru diferite motive.Astfel ca, procesul penal se va relua la judecatorie.
Reveniti cu mai multe detalii sa va putem da un sfat pertinent pentru ca altfel bajbaim.:rolleyes:
nu m-am exprimat bine....sa incheiat procesul la tg neamt,acesta primind pedeapsa de 2 ani si 6 luni....cu drept de recurs in 10 zile.acesta facand recurs la bacau... presupun ca se reia procesul de la capat...de acum se judeca recursul[23 mai].ea a primit citatie ca trebuie sa se prezinte la bacau deoarece inculpatul a facut recurs.din citatie am aflat ca a facut recurs.deci...ce se intampla daca nu se prezinta?
Nu este necesar sa se prezinte.
Poate sa depuna o cerere trimisa prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire prin care sa solicite respingerea recursului inculpatului si eventual sa explice din ce motive solicita respingerea recursului.
Nu trebuie sa scrie mult.
Proces, citatie
Tz1ganu
Am o mare probelma va rog sa ma ajutati cu informatii
Am primit o citatie de la curtea de apel Bacau si scrie asa:
Subsemnatul...,este chemat in aceasta ... (vezi toată discuția)