avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perimare proces? Ce se intampla?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Perimare proces? Ce se intampla?

La un an de la procesul cu o doamna decedata la momentul procesului, ne a venit citatii (mie si sotului) cum sa ne prezentam la tribunal pt perimare. Ce inseamna aceasta? Avem nevoie de prezenta avocatului? Dupa procesul de anul trecut a venit si hotararea judecatoreasca in favoarea noastra. Ce se mai intampla acum?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:46, 7 Aprilie 2013
Perimarea unui dosar se poate constata la cererea uneia dintre parti, ori din oficiu de catre instanta. Daca partile nu staruie in solutionarea dosarului, perimarea este sanctiunea care se aplica intrucat se prezuma ca partile au renuntat tacit la judecata.
In cazul dvs., intrucat in termen de un an nu ati cerut introducerea mostenitorilor in cauza, dosarul s-a perimat.
Adica merg la aceasta data la care ne au chemat si ce se intampla? Trebuie si avocatul prezent? Nu inteleg ce inseamna aceasta sanctiune, in ce consta.
nu este o sanctiune pecuniara adica nu va amendeaza nimeni, este o sanctiune datorata ramanerii in nelucrare a dosarului adica nici una din parti nu a solicitat repunerea pe rol.
Perimarea constă în stingerea procesului în faza în care se găseşte. Părţile vor fi puse în situaţia anterioară procesului, proces care se consideră că nici nu a existat. Prezenţa avocatului nu este necesară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen tehnic ContSters137496 ContSters137496 Buna ziua , va rog , daca poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu un termen tehnic , specific judecatoresc, si anume : \" a raspunde la exceptia ... (vezi toată discuția)
Cauza perimata - se poate repune dosarul pe rol? gigelas gigelas Buna ziua, In cazul in care intr-un dosar,s-a dat perimarea cauzei,se mai poate repune acel dosar pe rol,ori se mai poate indroduce alta cerere similara cu ... (vezi toată discuția)
Perimare ContSters83715 ContSters83715 \"perimarea\" se poate aplica in conditiile in care termenele de judecata sunt din 3 in 3 luni ? si nu din luna in luna? cum ar fi normal ( ba mai mult a fost ... (vezi toată discuția)